Nu är det MEDLEMSDAGAR! Se alla medlemserbjudanden

Klä dig för vinterfotboll

winter_football_1

Här ger vi dig råd om hur du håller dig varm, fräsch och skadefri när du spelar fotboll ute på vintern.

Fotboll är en året-runt-sport. För att undvika skador, minska risken för att bli sjuk och hålla sig i form medan man samtidigt behåller värmen under träningen, har vi några tips för dig som tränar ute i kylan.

Klä dig rätt

För att det ska kännas bra under träningen är en bra utgångspunkt att klä dig så att du fryser lite innan du börjar träna. Då kommer du att känna dig lagom varm under träningspasset.

Tekniska syntetunderställ är idealiska som innersta lager på både över- och underkroppen. De ger bra fukttransport och andas bra. På överkroppen kan det också vara bra med ett mellanlager i form av en lätt träningströja eller tunn fleece. En träningsjacka eller vindjacka ovanpå, särskilt om det blåser eller regnar. Under passet kan du reglera temperaturen genom att ta av eller på lager. En lättare träningsbyxa hjälper till att hålla benen varma.

Mössa, handskar och något som skyddar halsen är också ett måste när det är kallt.

Glöm inte fötterna. Det är lätt att bli kall om tårna när det är minusgrader. För den som lätt fryser är fotbollsstrumpor av ull ett bra alternativ. Dessutom kan det hjälpa att ha ett par sulor av ull i fotbollsskorna.

Kom också ihåg att ha torrt ombyte efter träningen. När du slutar röra på dig efter att ha svettats ordentligt blir du snabbt kall och det är lätt att bli sjuk om du fryser en längre tid. En varm ulltröja och en dun- eller primaloftjacka är bra val och håller dig varm tills du kommer hem.

winter_football_3


Bra uppvärmning

I fotboll sker många snabba accelerationer och riktningsförändringar. Det belastar muskulaturen mycket. Förutom varma och funktionella kläder är det extra viktigt att du värmer upp ordentligt så att muskulaturen tål belastningen bättre under kalla dagar.

Se hela vårt utbud för fotboll här.

close icon

Välkommen till vår nya e-handel! Klicka här för att gå tillbaka till gamla xxl.se

Bli medlem i XXL Reward - få poäng på alla köp

Få personliga erbjudanden och poäng på alla köp!