Köpvillkor

 • Vi sänder endast till Sverige.
  Svenskt mobilnummer måste uppges för att beställningen ska kunna levereras. Om du bor i ett annat EU-land och önskar göra en beställning via XXL.se ber vi dig kontakta XXL:s kundstjänst på mailadressen kundservice@xxl.se för vidare hjälp 
 • Normal leveranstid för varor som vi har på lager är 1-7 arbetsdagar.
  Det kan vid enstaka tillfällen ta några dagar extra under stora kampanjer, varuhusöppningar och rea.
 • Vi garanterar dig att dina varor som du handlat är till marknadens lägsta pris.
  Läs mer om XXL:s prisgaranti här
 • Vi ger dig 365 dagars öppet köp
  Läs mer om det här
 • Vi ger dig fri retur och byte
  Vi vill att du skall känna dig trygg när du handlar hos oss.
 • När du betalar med faktura tillkommer en aviseringskostnad om 29 kr
 • Väljer du delbetalning tillkommer uppläggningskostnad och en månatlig aviseringskostnad om 29kr. Du kan när som helst välja att avsluta din delbetalning genom att betala hela det återstående beloppet.
 • Kom ihåg att hämta ditt paket inom 7 dagar!*
  XXL förbehåller sig rätten att ta ut en hanteringskostnad för outlösta paket. Om du ångrar köpet så hämtar du bara ut din beställning och returnerar den till oss med din retursedel. Vi ger dig fri returfrakt och krediterar dig för köpbeloppet så fort vi kan.
  *7 dagar liggtid gäller för Bring och Postnord


Här kommer fullversionen av våra köpvillkor:

XXL SPORT & VILDMARKS KÖPVILLKOR

Detta avtal är reglerat av den nedanstående standarden i köpvillkor för konsumentköp för varor över internet. Köpvillkoren är utarbetade efter Konsumentköplagen (1990:932), Distans- och hemförsäljningslagen (SFS 2005:59) samt Personuppgiftslagen (SFS 1998:204) på samtliga köp på www.xxl.se

Du som konsument sluter ett köpeavtal med: XXL Sport & Vildmark AB
Kontaktadress: Pilängsgatan 9 70594 Örebro
E-post: kundservice@xxl.se
Organisationsnummer: 556685-0623

BEKRÄFTELSE, UPPRÄTTANDE AVTAL OM KÖP

Genom att du godkänner dessa köpvillkor och din beställning uppstår ett bindande avtal. Vid mottagen beställning skickas automatiskt en beställningsbekräftelse till din e-postadress som du angivit under din beställning. XXL Sport & Vildmark AB reserverar sig från leverans i de fall lagersaldo varit felaktigt vid tidpunkten för din beställning.

XXL Sport & Vildmark ingår inte avtal med minderåriga (under 18 år) utan målsmans godkännande. XXL Sport & Vildmark äger rätten att neka beställningar avsedda för vidare försäljning till tredje part.

PRISER

Priserna som anges på www.xxl.se är inklusive mervärdesskatt (moms). Priserna inkluderar fri returfrakt och fria byten inom Sverige. Upplysningar om den totala kostnaden konsumenten ska betala, inklusive alla avgifter (moms, tull och liknande) och leveranskostnader (frakt, porto, faktura, förpackning mm) samt specificering av de enskilda elementen i totalpriset, ges i beställningsöversikten innan beställningen görs.

XXL Sport & Vildmark reserverar sig för felskrivningar och tekniska problem i samband med prisangivelser och förbehåller oss rätten att makulera samt justera fakturabeloppet vid uppenbart felaktiga beställningar och fullföljda köp. Särskilda avgifter tillkommer för fakturaupplägg och outlösta paket. Se punkt faktura, delbetalning och outlösta paket/försändelser. Vi vill uppmärksamma er på att produkter som t.ex. har ett säljpris på 0:- inte är ett normalt pris utan är ett oavsiktligt fel som tyvärr kan uppstå i systemet. Vi ger naturligvis inte bort produkterna gratis eller säljer dem till uppenbart felaktiga priser.

BETALNING

Kunden kan betala med hjälp av XXL butikens olika betalningssätt: kreditkort, online-betalning, faktura och avbetalningsplan. Tillgängligheten av betalningssätt kan variera beroende på kundens personuppgifter..

Beroende på vilket betalningssätt kunden väljer så följer vi de villkor som finns på XXLs betalningssida med eventuella tilläggskostnader. Genom att välja betalning mot faktura eller delbetalning, samtycker kunden till ett avtal som XXL har med klienten för betaltjänster, Klarna.

XXL förbehåller sig rätten att inte erbjuda ovan nämnda betalningssätt, om betalningsmetod inte fungerar vid tidpunkten eller XXL:s partner inte accepterar den valda metoden för betalning från kunden.

Detaljerade beskrivningar av XXL: s betalningsalternativ och länkar som tillhandahåller betaltjänstpartners och villkor hittar du här.

T.o.m. 15/9/2015 gällde dessa köpvillkor DIBS eller Arvato Finance från och med 16/9/2016 så avser köpvillkoren Klarna.

XXL Sport & Vildmark erbjuder dessa olika betalningsalternativ: kortbetalning, fakturabetalning, banköverföring, delbetalning och Klarna Direkt.

KORTBETALNING

Väljer du kortbetalning använder vi kryptering genom vår samarbetspartner Klarna under alla dina transaktioner för att säkerställa din trygghet i samband med kortköp så du inte riskerar att dina kortuppgifter hamnar i orätta händer. Du kan betala med VISA, Mastercard eller annat betalningskort som anges som alternativ vid betalningstillfället. Vid betalning med kort anges kortnummer, kortets giltighetstid, CVC-kod samt för vissa kort även 3D Secure-kod.

Kortnummer lagras ej av XXL Sport & Vildmark efter genomförd transaktion. Det totala beloppet för din beställning reserveras direkt på ditt konto och vi belastar ditt konto när vi skickar din beställning (vi belastar dig endast för de varorna vi skickar till dig).

LEVERANSSÄTT

Vi samarbetar med Postnord samt Bring (DHL används som underleverantör av Bring) och använder följande leveranstjänster:

Leverans till närmaste ombud - Din beställning skickas med Postnord eller Bring beroende på dina önskemål. Beställning skickas till ditt närmsta utlämningsställe av vald leverantör och du blir då aviserad via SMS. Om du inte hämtar ut ditt paket inom sju dagar får du en avi i din brevlåda och därefter får du ytterligare 2-3 aviseringar innan paketet automatiskt skickas tillbaka till oss. Vid uthämtning av din försändelse ska giltig ID-handling uppvisas.
Maxvikt: 20 kg
Maxläng: 150 cm

Mypack Home - Alla beställningar kan skickas som Home Delivery. För varor som väger upp till 35 kg eller på maximalt 200 cm långa. Aviseringen vid hemleverans sker per telefon. Med hemleverans avses leverans till adressens första port eller tomtgräns.

Home delivery (tyngre gods) - Detta är en specialleverans för varor som väger mer än 35 kilo eller över 200 cm långt. Postnord behöver då lite mer tid på sig. Du blir kontaktad av speditören 1-3 helgfria vardagar innan de levererar din beställning. Leverans är normalt mellan klockan 08.00-16.00. Din beställning levereras utanför första dörr, närmaste tomtgräns.

Varubrev - När din order packas kan vår lagerpersonal komma att ändra din leverans från ombud till varubrev och ditt paket levereras direkt hem till dig. Du har inte möjlighet att välja den här leveransmetoden då paketen varierar i storlek.


Skicka till XXL butik - Du kan få dina varor levererade direkt till ditt närmaste XXL-Varuhus. Läs mer här

OUTLÖSTA PAKET/FÖRSÄNDELSER

XXL förbehåller sig rätten att ta ut en hanteringskostnad för outlösta paket. Outlösta paket omfattas inte av ångerrätten. 

TRANSPORTSKADOR

Vi tar ansvar för varor som skadas eller kommer bort under leverans till dig. När du returnerar en vara till oss så är det du som kund som ansvarar för godset.
OBS! Om du upptäcker att godset som du mottar är transportskadat så måste du inom skälig tid, dock inom senast två månader reklamera på transportskadan. Därför är det viktigt att du kontrollerar din försändelse vid mottagandet så att det inte är transportskadat. Vi rekommenderar att du anmäler eventuell transportskada direkt hos ditt postkontor och öppnar din försändelse för att se om alla dina varor är med och inte är skadad samt därefter kontaktar vår kundtjänst.

ÅNGERRÄTT

Enligt distansavtalslagen har du rätt till att ångra ditt köp inom 14 dagar från det att du har mottagit din beställning.

Om varan hanterats i större omfattning än vad som anses nödvändigt för att fastställa dess egenskaper eller funktion, kan XXL Sport & Vildmark utkräva en ersättning för varans värdeminskning.

365 DAGARS ÖPPET KÖP

För att du ska känna dig helt trygg med ditt köp hos XXL Sport & Vildmark erbjuder vi även öppet köp i 365 dagars till dig som konsument från det datum att du har lagt till beställning. För att nyttja den utökade ångerrätten (dag 15-365) behöver varan vara oanvänd och i originalförpackning.

Du behöver meddela oss för att nyttja ångerrätten, vi rekommenderar att detta görs till kundservice@xxl.se

Du kan också utöva din ångerrätt genom att fylla i och skicka Konsumentverkets ångerblankett till XXL Sport & Vildmark. Blanketten http://publikationer.konsumentverket.se/kontrakt-och-mallar/angerblankett.

Blanketten skickas sedan till följande adress:

XXL Sport & Vildmark AB

Pilängsgatan 9

705 94 Örebro

Vi tillämpar följande undantag från ångerrätten (2 kap. 11 § DAL):

- Ångerrätten gäller ej för ammunition eller licenspliktiga vapen

- Ångerrätten gäller ej för varor som har tillverkats enligt konsumentens anvisningar eller som annars har fått en tydlig personlig prägel, exempelvis monterade skidor, rullskidor, värmeformade pjäxor och varor med tryckta nummer eller logos.

- Ångerrätten gäller ej varor som med bruten försegling inte lämpligen kan återlämnas på grund av hälso- eller hygienskäl och förseglingen har brutits av konsumenten, exempelvis bad- och underkläder.

RETUR

XXL Sport & Vildmark erbjuder fria returer online och i butik.

Vid retur till vårat lager registrerar du returen på «mina sidor», följ denna guide https://www.xxl.se/faq/byteochretur. Det är viktigt att du skickar in returen i ett ytteremballage där du fäster fraktsedeln utanpå detta.

Meddela gärna vår Kundservice@xxl.se om du mottagit en vara i annat skick än förväntat. Om varan hanterats i större omfattning än vad som anses nödvändigt för att fastställa dess egenskaper eller funktion innan varan returneras kan XXL Sport & Vildmark utkräva en ersättning för varans värdeminskning i enlighet med 2 kap. 15§ DAL

Vid retur är du som kund ansvarig för att varan skickas på ett säkert sätt. Om varan levereras i en förpackning som inte går att öppna utan att skada förpackningen (t ex en blisterförpackning) så har du som konsument rätt att öppna förpackningen för att granska din vara, utan att din returrätt förbrukas.

Klarna Group tar hand om återbetalningen och ber kunden om all information som de behöver för återbetalning.

För alla returer eller reklamationer; kunder som beställer från xxl.se måste befinna sig i Sverige för att kunna använda leveransalternativ. Om du befinner dig utanför Sverige måste alla returer och reklamationer hanteras genom att besöka ett av våra varuhus i Sverige.

REKLAMATION

Om du vill reklamera en vara kontakta alltid vår kundtjänst på kundservice@xxl.se. När du kontaktar oss vill vi att du uppger ditt ordernummer (SE_XXXXX), vilken vara det gäller och vad felet på varan är. Har du möjlighet att ta ett kort på produkten så bifoga gärna detta. Reklamationsrätten gäller produktionsfel av vara och inte fel orsakade av normalt slitage eller föråldrande av produkt. En reklamation skall göras så snart som möjligt efter att felet upptäckts. Du har enligt svensk lag möjlighet att reklamera en vara i upp till 3 år efter köpet.

Efter att vi mottagit din vara kommer vi att behandla ärendet inom 30 dagar.

PRISMATCH

Du ska känna dig säker på att du får det bästa priset hos XXL. Om du kan köpa en identisk produkt till ett lägre pris i Sverige, matchar vi priset vid köptillfället. Prismatchningen gäller i varuhus och på xxl.se.

Kriterier för prismatch:

Gäller endast vid köptillfället, ej efter att varan är köpt.

Vid köp i varuhus: Visa dokumentation till personalen som visar att fullständiga kriterier är uppfyllda innan du betalar.
 

Vid köp på xxl.se: Om samtliga kriterier är uppfyllda genomför du beställningen och mailar Kundservice@xxl.semed följande information:

 • Ditt ordernummer
 • Dokumentation som visar priset (bild inklusive datum, samt länktillbutiken)


Vi återbetalar mellanskillnaden om följande kriterier för prismatch uppfylls: 

 • Exakt samma produkt, dvs. samma färg, storlek, utförande, årsmodell och antal i förpackning.
 • Varan måste finnas på lager hos konkurrerande aktör.
 • Garantin gäller mot auktoriserade svenska företag med ett svenskt organisationsnummer som säljer i SEK till kunder bosatta i Sverige.
 • Prismatch gäller inte licenspliktiga vapen, vapendelar eller ammunition.
 • Prismatch gäller inte på personliga rabatter till en enskild konsument.
 • Prismatch gäller inte vid lokala kampanjer, så som öppningskampanjer, lokala handelsdagar och specifika butiker.
 • Prismatch kan inte nyttjas på tjänster (ex. verkstadsservice och frakt).

PERSONUPPGIFTER – INTEGRITET


Syftet med denna information är att informera dig som kund om vilka personuppgifter som samlas in på vår webbplats (xxl.se) och hur personuppgifterna används. Din personliga integritet är viktig för XXL och utöver personuppgiftslagen och dataskyddsförordningen (GDPR) följer XXL alla tillämpliga regler avseende dataskydd.

Samtycke

Observera att vissa personuppgifter behandlas med stöd av samtycke, till exempel vid marknadsföring (inbegripet nyhetsbrev och kommunikation). Genom att anmäla dig till nyhetsbrev godkänner du sådan behandling av dina personuppgifter. Se nedan om hur dina personuppgifter kommer att behandlas i nu aktuella sammanhang.


Insamlad information

XXL samlar in personuppgifter i samband med att du registrerar dig för att ta emot erbjudanden från oss via e-post och/eller SMS, registrerar försäljningsorder i våra butiker, genomför köp på xxl.se, skapar användare på "Mina sidor" och/eller deltar i tävlingar anordnade av XXL. Vi samlar också in information om din användning av våra webbsidor via cookies. Du kan läsa mer om cookies och vilka cookies vi använder här.

XXL samlar in och behandlar följande information: namn, adress, telefonnummer, e-postadress, i vissa fall efterfrågar vi ditt födelsedatum och ditt godkännande att använda informationen i marknadsföringssyfte, bestående av nyhetsbrev via e-post/SMS och andra former av direktmarknadsföring, samt kommunikation via sociala medier efter ditt godkännande. Vi har också möjlighet att använda dina personuppgifter i syfte att rikta direktmarknadsföring mot dig på Internet, till exempel via Facebook och Google.

I vissa fall kan även information samlas in från tredje part, bland annat i samband med kvalitetssäkring av personuppgifter.


Hur XXL använder dina personuppgifter och vilka andra som kan använda personuppgifterna

XXL använder personuppgifterna endast för marknadsföringsändamål eller i samband med att köp genomförs på XXL (både via vår webbutik och i våra fysiska butiker). XXL samlar in information så att vi kan tillhandahålla våra kunder relevanta erbjudanden som passar kundens intressen. Informationen kommer dessutom att användas för att säkerställa en god kundupplevelse på våra sidor, xxl.se.

XXL Sport & Villmark AB, org. 556685-0623, är personuppgiftsansvarig för de personuppgifter som behandlas. XXL kommer inte att sälja eller överföra mottagna personuppgifter till tredje part - vilket innebär att du inte kommer att ta emot information från andra företag än oss med anledning av de personuppgifter vi samlat in från dig. XXL samarbetar med underleverantörer och samarbetspartners för att behandla och lagra information samt för marknadsföring på uppdrag av XXL.

Med undantag för distribution av nyhetsbrev, sker all vår hantering av personuppgifter inom EU och EES. Distribution av nyhetsbrev utförs i samarbete med SendGrid i USA. SendGrid använder EU:s standardavtal för överföring av data till USA, vilket innebär att dina personuppgifter skyddas och behandlas utifrån gällande lagar och regler inom EU och EES.

Behandling av personuppgifter kommer antingen ske för att fullgöra avtalet med dig, med stöd av samtycke (exempelvis marknadsföring och nyhetsbrev) eller för att fullgöra en rättslig förpliktelse (bland annat redovisning).

Personuppgifter kommer att lagras så länge som de är nödvändiga för att uppfylla de ändamål för vilka personuppgifterna ursprungligen samlades in. Det innebär att insamlade personuppgifter för marknadsföringsändamål raderas om uppsägning av nyhetsbrev sker eller om du återkallar ditt samtycke. Personuppgifter med anledning av lagda beställningar eller avtal som du ingått med XXL kommer att raderas när avtalet har fullgjorts och när alla skyldigheter hänförliga till avtalet har uppfyllts. Personuppgifter som XXL behandlar för att fullgöra rättsliga förpliktelser kommer att raderas så snart som de rättsliga förpliktelserna har fullgjorts.

Du har ingen skyldighet att tillhandahålla XXL personuppgifter, men det kan vara en förutsättning för att erhålla varor och tjänster. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till behandling av personuppgifter för marknadsföringsändamål. Det enklaste sättet att göra detta är att säga upp nyhetsbrevet genom att följa länken som finns längst ned i varje nyhetsbrev. Du kan också ändra och granska dina personuppgifter på "Mina sidor" och återkalla ditt samtycke.

Du har rätt att lämna in klagomål med anledning av behandlingen av dina personuppgifter till Datainspektionen, se mer på www.datainspektionen.se.

Kontakta oss

Om du har frågor om, vill ha tillgång till, eller radera personuppgifter som XXL behandlar, kontakta vår kundtjänst via e-post till Kundservice@xxl.se. Du kan också ändra din information på din personliga sida när som helst: xxl.se/login

FORCE MAJEURE

I händelse av omständigheter som står utanför XXL Sport & Vildmark skäliga kontroll, exempelvis vid händelse av ändrad lagstiftning, myndighetsåtgärder, strejk, blockad, sabotage, brand, översvämning, naturkatastrof, krig, terrorism eller liknande händelser ska XXL Sport & Vildmarks förpliktelse att fullgöra köpeavtalet skjutas upp så länge omständigheten råder. Om sådan försening överstiger 2 månader har såväl du som XXL Sport & Vildmark rätt att häva avtalet med omedelbar verkan utan någon skyldighet att betala skadestånd.

ÖVRIGT

Vid eventuell tvist kommer XXL Sport & Vildmark att följa allmänna reklamationsnämndens rekommendationer och svensk lag.

close icon

Välkommen till vår nya e-handel! Klicka här för att gå tillbaka till gamla xxl.se

Bli medlem i XXL Reward

Få specialerbjudanden & 30 dagars 100% nöjd kundgaranti