Välkommen till XXL

Vår vision är att vara den föredragna destinationen för sport och friluftsliv i Europa. Sedan starten 2001, har XXL utvecklats till en sportretailer som årligen omsätter NOK 10 miljarder NOK.

Outdoor

Idag är vi den största sportretailern i Norden med fler än 90 varuhus i Norge, Sverige, Finland och Österrike. Vi är lite drygt 5 000 entusiastiska medarbetare som är passionerade, kunniga och engagerade. För oss är det viktigt att alltid sätta kunden först. Vi vill att kunderna ska känna sig välkomna, inspirerade och att de får hjälp med allt inom sport och friluftsliv.

Vi erbjuder ett stort utbud av kända varumärken till låga priser. Vår personal utbildas kontinuerligt och har kunskap om våra produkter. Som kund ska du alltid kunna handla enkelt och smidigt hos oss, oavsett kanal.

På XXL gör vi sport- och friluftsutrustning tillgänglig för alla - på ett och samma ställe. Vi tror också på att sport- och friluftsaktiviteter har en viktig roll i att förena människor. Oavsett kön, etnicitet och ålder, så kan alla delta och uppleva glädjen i sport- och friluftsaktiviteter.

Vårt motto är därför: "All Sports United. Sport Unite All"

Några fakta om XXL:

XXL Sport och Vildmark grundades 2000 av den norska retailern Øivind Tidemandsen. Han är fortfarande den största ägaren i XXL och medlem i styrelsen.

Första XXL varuhuset öppnade 2001, i Oslo.

Sedan öppningen har XXL blivit en av de snabbast växande sportkedjorna i Europa. 2010 öppnade XXL sitt första varuhus i Sverige och 2014 etablerades det första varuhuset i Finland. 2017 öppnade XXL i Wien, Österrike, det första varuhuset utanför Norden.

Parallellt med etableringen av fysiska varuhus, har XXL även tagit en position som den största sportaktören online i Norden. 2020 passerade försäljningen 2 miljarder NOK.

Idag har XXL 37 varuhus i Norge, 30 varuhus i Sverige, 17 varuhus i Finland och 8 varuhus i Österrike. Totalt 92 varuhus.

För att säkerställa varutillgången på samtliga marknader har XXL tre centrallager; Gardemoen (Norge), Örebro (Sverige) och Enzersdorf (Österrike).

close icon

Välkommen till vår nya e-handel! Klicka här för att gå tillbaka till gamla xxl.se

Bli medlem i XXL Reward - få poäng på alla köp

Få personliga erbjudanden och poäng på alla köp!