Hockey - 365!

Streethockey barn

HOCKEY – 365! Ishockey har nu blivit en idrott som utövas året runt, i och med explosionen av bra träningsprylar till Streethockey så har dagens utövare alla möjligheter att träna på hemmaplan under tiden då isarna inte ligger på rinkarna.
Vår inköpare på Hockey är en av de som önskar att han hade haft samma möjligheter att träna ishockey på sommartid, den möjligheten har dagens ungdomar då det finns massor med fantastiska hjälpmedel på marknaden.
Många av 60, 70, 80 och 90-talisterna har använt snöklumpar eller hemmasnickrade mål när de spelat landhockey ute på gatan, nu fínns det till en relativt billig peng stabila full-sizemål att köpa för att använda på gården både till streethockeypuckar och vanliga hockeypuckar. Se vårt urval av hockeymål HÄR

Samt några exempel under:

Rollerhockey

INLINEHOCKEY

Inlinehockey är idag en fullvärdig idrott och sorterar under Svenska Ishckeyförbundet, den finns med som representant under SM-veckan i Norrköping.

Inlinehockey påminner till sin utformning om vanlig hockey, men det finns såklart också stora skillnader i reglementet. Den största är att det inte är lov att tacklas. Det är inte heller lov att passa pucken över den röda mittlinjen, spelaren måste ta sig över mittlinjen med pucken in på motståndarens planhalva. Detta gör att det blir mer utrymme för lirarna och det blir ofta spektakulära genombrott och finter.

Det är ett flertal av de svenska Tre Kronor stjärnorna som också spelat inlinehockey; bland annat Dick Axelsson, Linus Klasen och Michael Nylander. Henrik Lundqvist idag firad stjärna i New York Rangers var målvakt då Sverige vann sitt första guld i Inline-VM 2002.

Vilka hjul skall jag använda?
När du köper ett par Inlinehockeyskridskor så följer det med hjul som är anpassade efter spel på ett mjukare underlag(Inlinehockey spelas på mjukt underlag) dessa hjulen kommer bli väldigt fort slitna om de används på betong eller asfalt.

I vårt sortiment finns det extra hjul att köpa som är anpassade efter de olika underlagen.
På ett vanligt inlinehockeyunderlag skall du använda mjukare hjul som då hjälper dig vid vändningar och snabba stopp. 
När du köper inlinehockeyskridskor så är det ofta så att de bakre hjulen ä större än de främre och det handlar om att du får en aggressivare åkställning med rätt lutning och tryck på åkningen.

Vilka hjälpmedel finns det för hockeyträningen på hemmaplan?

I vårt sortiment så hittar du produkter som är perfekta för att använda när du håller igång din teknik och dina skott under våren och sommaren. Förutom hockeymål med målvaktsplatta så finns det smarta skyddsnät till hockeymålen som du spänner upp runt omkring för att inte behöva hämta pucken när du missat krysset!

Våra leverantörer har tagit fram några suveräna redskap till hemmaträningen, bygg upp din egna syntetiska is så att du kan öva på dina skott under hela året samt en rolig speedshooter som du kan mäta hastigheten på dina skott med, det i tillägg till en smart passningstränare som gör att du kan få skjuta pucken när den är i rörelse gör din sommarträning både effektiv och bra! 


När du skall slipa vidare på tekniken så rekommenderar vi dig att skaffa en Stick handling Tool, ett redskap som hjälper dig att träna upp din teknik och din känsla i handlederna.

close icon

Välkommen till vår nya e-handel! Klicka här för att gå tillbaka till gamla xxl.se

Bli medlem i XXL Reward - få poäng på alla köp

Få personliga erbjudanden och poäng på alla köp!