Dynamic WFC Match Ball 2-pack, innebandyboll, Vit

45:-

Produktbeskrivningarrow down icon
Nästa generations matchbollar, optimerade för en stadig och jämn bollflykt och en jämn rull på olika underlag. Kommer i 2-pack.

Bollen har stärkts med ett integrerat ramverk på insidan för att göra konstruktionen tåligare och förbättra spelegenskaperna och hållbarheten.
Storleksguidearrow down icon

Unihoc guide Innebandybollar

En innebandyboll är är gjord av plast. Det är en sfär som är ihålig. Den har en vikt på ca. 25-30 gram och en diameter på 72 mm. Det finns också 26 hål i bollen, där varje hål har en diameter på 11 mm.

I innebandyns begynnelse så hade bollen en slät yta. Den sista tiden så tillverkas de flesta innebandybollarna med små fördjupningar på (dimplar). Dimplarna har effekten av minskat luftmotstånd och minskad friktion mot golvet, vilket medför ett träffsäkrare och snabbare skott. Idén med att göra dessa fördjupningar på en innebandyboll kom ifrån att ha sett en golfboll, som också har dimplar för att minska luftmotståndet.

Alla innebandybollar som vi säljer är godkända av IFFs (Internationella Innebandyförbundet) "Material Regulations" och de får användas i nationellt- och internationellt seriespel.

close icon

Välkommen till vår nya e-handel! Klicka här för att gå tillbaka till gamla xxl.se

close icon

Denna webbplats använder cookies.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Genom att anmäla dig godkänner du våra avtal och villkor för e-postutskick.