ENDAST XXL.SE

Ignite Slx Gx1 20, Grå

19 990:-

Ignite Slx Gx1 20, Grå

19 990:-
ENDAST XXL.SE

Produktbeskrivningarrow down icon
Modern cross country-terrängcykel med kolfiberram, för träning och maratontävlingar. Hardtail med Sram GX Eagle, Rock Shox Judy Silver-gaffel. Vikt 11 kg.

Den halvdämpade kolfiberramen Ignite SLX har en modern cross country maratongeometri med 148 mm BOOST-bredd. Det är den lättaste cross country-ramen i Ridleys MTB-historia. Kombinationen av ramen, med Sram GX Eagle-grupp och RockShox-gaffel, ger ett tävlingsredo paket till ett mycket intressant pris.

Specifikationer:
- Kolfiber-hardtail med boost-bredd
- Sram GX Eagle komponentgrupp
- RockShox Judy Silver TK


Ignite SLX är en nyutveckling i Ridleys MTB-serie, och den lättaste hardtail som Ridley någonsin tillverkat (ram under 1 kg i storlek Medium). Geometrin är helt uppdaterad jämfört med moderna halvdämpade cyklar. Flackare överrörsvinkel, högre gaffel-offset och kortare sadelstag ger ramen bättre kontroll och hantering i högre hastigheter, på alla slags cross country-banor.

De integrerade kablarna och sadelstolpsklämman ger cykeln ett mycket rent och aggressivt utseende. Genom att använda ett BB89.5 vevlager i kombination med det enorma underröret har man här utvecklat en mycket styv ram, så att varje tramptag omvandlas till fart. 148 mm BOOST-bredd gör det möjligt att öka styvheten i den bakre triangeln och bakhjulet.

Forza XCD-SL-hjulen använder Formelnav som redan har bevisat sin kvalitet och hållbarhet för marknaden. Fälgarna är Easy Tubeless Ready.

Sram GX Eagle drar fördel av teknologierna från de bästa Sram-grupperna. Eagle-kassetten ger ett brett urval växlar för att klara de brantaste stigningarna.

Specifikationer:

HUVUDKOMPONENTER
- Ram: Ignite SLX, HM UD kolfiberram, TA12 x 148 Boost bak
- Gaffel: Rock Shox Judy Silver TK R Solo air 100 mm Boost, TA15 / 110 mm, fjärrstyrs från styret
- Hjul: Forza XCD-SL, Easy Tubeless Ready
- Bromsar: Shimano MT200
- Däck: Vittoria Barzo 622-55
- Vikt: 11 kg

DRIVNING
- Bakväxel: Sram GX Eagle 12sp
- Växel: Sram GX Eagle 12sp
- Kassett: Sram XG-1230 11-50T
- Vevparti och lager: Truvativ Stylo 6K Eagle, 32T
- Kedja: Sram GX Eagle 12sp med Powerlock
- Antal växlar: 12

COCKPIT
- Sadel: Forza Stratos
- Sadelstång: Forza alloy, 27,2mm x 400mm, 15mm offset
- Styre: Forza alloy flatbar, 720mm
- Styrstam: Forza alloy, S 70 mm, M 80 mm, L-XL 90 mm

Storleksrekommendationer:
- S, kroppslängd 165–180 cm
- M, kroppslängd 175–185 cm
- L, kroppslängd 180–195 cm
- XL, kroppslängd 190–210 cm
Specifikationerarrow down icon
  • Bromssystem: Hydrauliska Skivbromsar 
  • Hjulstorlek: 29 
  • Rammaterial: Karbon 
  • Gaffel: Dämpargaffel, låsbar 
  • Användare: Vuxen 
Tjänsterarrow down icon

XXL CYKELSERVICE

Alla våra XXL varuhus är utrustade med professionella cykelverkstäder, här jobbar utbildad personal med det dem gillar bäst -cyklar. I våra verkstäder kan du få din cykel servad oavsett om den är ny eller gammal.

För att vara säker på att vi ska kunna serva din cykel när du vill är det bäst att bokar tid i någon av våra varuhus den dag som passar dig bäst. Du kan i lugn och ro boka din cykelservice hemma så du slipper stressen! Klicka här och välj det varuhus som passar dig bäst.

LIVSTIDS SERVICEGARANTI*

Följer alltid med utan kostnad vid köp av cykel på XXL. Servicegarantin omfattar yttre kontroll och justering av bromsar, växlar och styrlager, samt en allmän kontroll av cykelns kondition.

Servicegarantin omfattar inte arbetskostnad för utbyte eller reparation av slitagedelar (ram eller komponenter). Justering sker inte om delarna är alltför slitna och behövs bytas ut eller om XXL anser att cykeln är OK.

Cyklarna ska lämnas in rengjorda, för att kunna servas. För kraftigt smutsiga cyklar tillkommer kostnad för cykeltvätt.

Observera att denna garanti inte omfattar motionscyklar samt spinningcyklar.

MONTERING AV TILLBEHÖR

Har du rätt tillbehör för en bekväm och säker cykeltur? Vi har stänkskärmar, pakethållare, väskor och allt som du behöver för att göra din cykel komplett – vi kan också hjälpa till att montera tillbehören på din cykel!

LIVSTIDSGARANTI PÅ RAM OCH GAFFEL*

Vi är så säkra på att våra produkter håller hög kvalitet att vi ger dig livstidsgaranti på ram och gaffel. Garantin gäller dock inte dämpade gafflar, kolfibergafflar eller kolfiberramar.

365 DAGARS BYTESRÄTT*

Har du mot förmodan inte blivit nöjd med cykeln, kan du inom 365 dagar byta till en annan modell. Bytesrätten förutsätter att cykeln inte har blivit skadad eller använd.

TRYGGHETSPAKET

När du köper en cykel i ett XXL varuhus så erbjuder vi dig ett trygghetspaket genom Solid försäkringar. Skulle tjuven vara framme så hjälper Solid försäkringar dig.

close icon

Välkommen till vår nya e-handel! Klicka här för att gå tillbaka till gamla xxl.se

close icon

Denna webbplats använder cookies.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Genom att anmäla dig godkänner du våra avtal och villkor för e-postutskick.