Denna webbplats använder cookies Jag accepterar
All Sports United

Kundservice

Nordens största sportbutik

Leverans

- snabba fria leveranser

Din vara levereras inom 1-4 dagar. Fri frakt vid köp av varor för över 499:-*

PostNord

Läs mer

Betalning

- säkra betalningar

Delbetala 3-36 mån, online- betalning, kontokort / kreditkort och på faktura.

Klarna

Läs mer

Retur & byte

- fri retur & fria byten

Du får 365 dagars öppet köp* från köpdatumet med fri retur och byte.

365 dagar

Läs mer

Registrera dig

- senaste nyheterna

Du får personliga nyheter och förmåner för dig och dina nära och kära vänner.

Nyhetsbrev

Läs mer

Fri frakt, byte och retur *
Advenate

Surface IAS 24 ltr 18/19, lavinryggsäck med luftkudde, Orange

9 899:-
FÄRG: TRUE BLACK
STORLEK:
24L
retur & bytesrätt*
Levereras inom 1-4 dagar
LAGERSTATUS I VÅRA VARUHUS

Välj storlek ovan för att se lagerstatus i varuhus.

PRODUKTDETALJER

Användare: Dam  Herr  Unisex 

Lavinryggsäck som kan användas på toppturer och i backen, med både luftkudde och andningssystem i ett. Luftkudden blåses enkelt upp, genom ett ryck. 24 liters volym. Vikt 1 460 gram.

Surface IAS 24 har ett unikt One Pull-system, där du löser ut lavinballongen och sätter andningssystemet i munnen med en och samma rörelse. Med andningssystemet andas man in friskt syre genom munstycket och utandningsluften leds ut bakom ryggsäcken. Munstycket separerar in- och utandningsluften via ett filter. Det gör att du även kan utnyttja syret som finns i snön. Detta ger en betydligt högre chans att överleva – utöver de kritiska första 18 minuterna.

Ryggsäcken har bra passform och bygger ut lite från ryggen. Goda justeringsmöjligheter ger en bra och korrekt passform. Surface IAS24 har ett stort huvudfack, med plats för vätskesystem och varma kläder. Ryggsäcken har dessutom ett separat fack för lavinsond och spade samt fästen för karbinhakar och isyxa.

Höftbältet är vadderat för optimal komfort och har lättåtkomliga fack på båda sidor. Höftbältet fästes med metallspännen och tål mycket påfrestning. De isolerade och vadderade axelremmarna har en bred kontaktyta, vilket gör att ryggsäcken sitter stabilt.

Ryggsäcken levereras med integrerat Komperdell ryggskydd, som absorberar stötar och minskar risken för skador vid kontakt med vassa föremål som t.ex. stenar vid ett fall. Själva lavinballongen i Surface IAS 24 är av det välkända märket Alpride. I ytterfacket finns en checklista med nödnummer, signaler och packlista.

Utlösningsreglaget till lavinballongen och andningssystemet kan placeras både på höger och vänster sida. Luftkudden blåses upp av två luftpatroner av typen ”Alpride cartridge”. Lavinryggsäcken löser ut på några få sekunder genom ett drag i utlösaren. Lavinballongen bidrar till att hålla dig ovanför lavinen och minskar risken för att bli begravd under snön. Ryggsäcken levereras med en uppsättning luftpatroner.

En lavinballong är det enda systemet som minskar risken för att bli begravd i en lavin, men är dessvärre ingen garanti. Chansen att överleva är dock så pass mycket större att man aldrig bör röra sig på vinterfjället utan att ha på sig en.

Specifikationer:
- Rekommenderas för: Toppturer, skidturer på fjället och som vanlig ryggsäck i preparerade pister
- Material: Lätt 210 ripstop-material, vattentäta YKK-dragkedjor
- Vattentäthet: Vattenavvisande, vattentät botten
- Remsystem: Förstärkta och isolerade axelremmar, midjebälte, bröstrem
- Packvolym: 24 liter
- Airbagsystem: Alpride
- Antal fack: 8
- Kompatibel med vätskesystem: Ja
- Hjälmfäste: Ja
- Fäste för skidor och snowboard: Ja
Visa mer
Toppen på sidan