PRISRAS! Varor för 500 miljoner ska bort Shoppa här

Vintersport

Vintersport kallas även för vinteridrott och är de sporter som utövas på snö eller is. XXL älskar vintersport, och har utrustning och kläder för både vuxna, barn och junior.

Handla efter kategori

Vintersport eller vinteridrott som det också kallas, är tävlingsinriktade eller rekreationella aktiviteter som utövas på is eller snö. De flesta varianter finns inom skidåkning och skridskoåkning. Traditionellt sett har dessa vintersporter utövats på platser där det är kallt väder eller långa vintrar. Oftast utövas sporterna utomhus, men det finns undantag, vintersporter idag utövas även inomhus eller på varmare platser tack vare artificiell snö och is.


Hur klär man sig vid vintersport?
När man utövar vintersporter bör man använda kläder och utrustning som motsvarar de kalla förhållandena. Man bör ha varma kläder och lämplig utrustning. Att använda sig av lämplig utrustning handlar om säkerhet, komfort och prestation. Nästan alla vintersporter är materialsporter vilket innebär att man behöver utrustning som är lämplig för de aktiviteter man ska utföra. Det är viktigt att man har kläder och utrustning som passar ens stil och det sätt man ska utöva sporten på. Utöver detta kan det vara stor skillnad på produkter avsedda för samma aktiviteter, vilket gör det än mer aktuellt att välja rätt. Man måste ta i beaktning att en del vintersporter innebär risker, som till exempel störtlopp eller andra vintersporter som utövas med närkontakt eller hög fart. Exempel på dessa sporter kan vara ishockey, bandy, längdskidåkning och så vidare. Att ha rätt skydd bidrar till bättre prestation och det blir roligare eftersom man inte behöver oroa sig lika mycket över skador och liknande.


Vintersporter
Det finns en mängd olika vintersporter och ibland kan det vara svårt att hålla reda på alla. Nedan har vi gjort en lista på vintersporter du hittar hos XXL:

Alpint & topptur
Längdskidor
Snowboard
Bandy
Ishockey
Långfärdsskridskor
Konståkning
Snowboard

close icon

Välkommen till vår nya e-handel! Klicka här för att gå tillbaka till gamla xxl.se

Bli medlem i XXL Reward

Få specialerbjudanden, gratis cykelservice och 60 dagars nöjd kundgaranti