Vattensport

Vattensporter är de aktiviteter som associeras med vatten. XXL har tillbehören och redskapen du behöver för vattensport. Som till exempel SUP, kanot, kajak och diverse tillbehör!

Handla efter kategori

Vattensport utövas främst under vår, sommar och höst eller i varmare klimat. Det kan vara allt ifrån att paddla kanot, kajak, stand up paddling, dykning, wakeboard eller att åka vattenskidor.

När du är ute på vattnet är det viktigt att du tänker på din och andras säkerhet. Du bör alltid ha kunskaper om vad som gäller för just din aktivitet och vilken skyddsutrustning som krävs. Det finns även särskilt avsedda kläder som är lämpade för vattensporter, exempelvis våt- och torrdräkter.


Vad är en kanot?
Kanot är ett samlingsnamn för små vattenfarkoster. Både kajak och SUP-bräda ingår i samlingsnamnet kanot. SUP, eller stand up paddling, är en populär vattensport som vuxit explosionsartat de senaste åren. Det är en rolig och mångsidig vattensport som dessutom ger bra träning för hela kroppen! Man jobbar med armar och ben och tränar på balansen.


Kajak
Kajak har många olika användningsområde och ser annorlunda ut mot en kanot. För det första använder man en dubbelsidig paddel när man paddlar i en kajak. De är även olika i designen. Kanoter är öppna från fören vilket ger mer utrymme för packning och fler passagerare. Kajaker är slutna och har en öppning i mitten där personen sitter.


Vad bör man tänka på när man paddlar?
Man ska alltid tänka på sin egen och andras säkerhet när man paddlar. Här listar vi vad du behöver tänka på och ha med dig under din paddeltur.


- Flytväst
- Kläder anpassade efter väder
- Ombyte, ifall man skulle falla i vattnet
- Vattentät påse för att skydda din elektronik
- Dricksvatten
- Solskydd och keps för att skydda mot UV-strålar
- Första-hjälpen-kit
- Reparationskit såsom kniv, lina och silvertejp

close icon

Välkommen till vår nya e-handel! Klicka här för att gå tillbaka till gamla xxl.se

Bli medlem i XXL Reward

Få specialerbjudanden, gratis cykelservice och 60 dagars nöjd kundgaranti