Epic Blade Hard -19/20, innebandyblad senior, Vit

299:-

Produktbeskrivningarrow down icon
Modernt blad med medelskålning och medium pre-hook, samt en tydligt markerad ram för bra grepp om bollen. Lättspelat och passar både skott och passning.

Epic har låg vikt, låg friktion och är framtaget för att få bra motståndskraft både när du passar och skjuter.

Specifikationer:
- Material: PP-plast
- Vikt: 74 g
- Hårdhet: Hard
- Färg: Titan Black

Övriga detaljer:
- Godkänt för matchspel
Storleksguidearrow down icon

Unihoc guide Innebandyblad

De flesta klubbor som säljs har ett blad som är medium eller medium+ från start. Undantaget kan vara klubbor för mindre barn där det kan vara ett blad i hårdheten soft monterat.

Vad är hårdhet?
Hårdheten hos ett innebandyblad bestäms av vilken plast bladet är tillverkat av. Innebandyblad är gjorda av termoplast, vilket betyder att plasten mjuknar när den värms upp. I huvudsak används tre typer av plast till innebandyblad. Det är PE, Polyeten, PP, Polypropen, och PA, Polyamid. Olika plaster har lite olika egenskaper och hårdheten i ett innebandyblad är hur bladet reagerar när det träffar bollen.

Hårdheten säger alltså mer om känslan du får i ett innebandyblad, hur din bollbehandling och passningsförmåga blir.

Ett blad i hård plast kickar iväg bollen hårdare men gör det också svårare att ta emot passningar. Blad i mjukare plast ger inte samma möjlighet till hård kick men dödar farten på bollen bättre när du ska ta emot passningar.

Vad är vridstyvt?
Det väldigt många innebandyspelare egentligen menar när de söker ett hårt blad är ett vridstyvt blad. Vridstyvhet är hur mycket bladet rör sig runt sin egen axel.

Tänk på hur du brukar känna på ett blad med handen. Ofta greppar du med ena handen runt bladet häl och den andra fram runt bladspetsen. Sen vrider du på bladet för att se hur det fjädrar av rörelse. DET är vridstyvhet!

Vridstyvhet beror till större delen på bladets konstruktion och till liten del på plasten. Hur ribborna löper, hur många ribbor det är och om det finns fyllda "rutor" gör ett blad mer vridstyvt. Ett vridstyvt blad behåller sin ursprungsform bättre när du skjuter. Det kan därför kicka iväg bollen hårdare än ett blad som rör sig mer.

  • SONIC - Ett nytt modernt lirarblad med fina skottegenskaper, det skulle kunna kallas ett moderniserat Player+!
  • EPIC - ett modernt blad med medelskålning och medium pre-hook, samt en tydligt markerad ram för bra grepp om bollen. Ett lättspelat allroundblad som passar både för skott och passning.
  • UNITY - Skottblad! Max skålat på höjden samt även max skålat hela vägen från häl till topp - "bananformat". Förvandlar din klubba till en katapult - Skjut hårdare!
  • EVO3 HOOK - zorroblad.

Innebandyblad från UNIHOC finns i tre olika plaster:

TITAN PP - Lättare, med lägre friktion och mer känsla än den vanliga PE-plasten, men samtidigt betydligt mer vridstyvt än FEATHER LIGHT plasten! En plast för dig som gillar känslan men samtidigt vill ha ett blad som inte känns för mjukt!

FEATHER LIGHT (PP) - Soft touch plast som gör underverk med dina handleder!

MEDIUM (PE HD) - Står emot lite mer än PP!

WHITE HARD - Är egentligen inte mycket hårdare än medium+ dock mer vridstyvt!

close icon

Välkommen till vår nya e-handel! Klicka här för att gå tillbaka till gamla xxl.se

close icon

Denna webbplats använder cookies.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Genom att anmäla dig godkänner du våra avtal och villkor för e-postutskick.