Denna webbplats använder cookies Jag accepterar
All Sports United

Kundservice

Nordens största sportbutik

Leverans

- snabba fria leveranser

Din vara levereras inom 1-4 dagar. Fri frakt vid köp av varor för över 499:-*

PostNord

Läs mer

Betalning

- säkra betalningar

Delbetala 3-36 mån, online- betalning, kontokort / kreditkort och på faktura.

Klarna

Läs mer

Retur & byte

- fri retur & fria byten

Du får 365 dagars öppet köp* från köpdatumet med fri retur och byte.

365 dagar

Läs mer

Registrera dig

- senaste nyheterna

Du får personliga nyheter och förmåner för dig och dina nära och kära vänner.

Nyhetsbrev

Läs mer

Guider / Träning & Hälsokost / Träningsapparater / Underhåll av din träningsapparat!

Underhåll av din träningsapparat!

Lopband1.jpg
 
När du har lagt många tusen kronor på en träningsapparat så är det naturligt att förvänta att den kommer att hålla länge. 
 
Om det skulle uppstå något fel med träningsapparaten så har XXL bra serviceordningar. Garantin på produkten förutsätter dock att du underhåller din träningsapparat enligt instruktionsboken.
 
Det enklaste underhållet är det viktigaste!
 
Torka av svetten efter användning och se till att torka av damm från apparaten med jämna mellanrum. 
 
Om du har köpt en träningsmaskin som kan fällas upp så rekommenderar vi att du gör det så att det inte samlas onödigt med damm runt apparaten. 
 
Du bör kolla över träningsmaskinen så att skruvar och bultar sitter som de skall, skruva till de om de är på väg att lossna.

Garanti:

När det gäller garanti så är det självklart en mycket viktig del i förhållande till inköpet av en träningsprodukt. 
Här är det lite olika för olika leverantörer vad som är standard, det är dock skillnad på motor/ram och på delar. Det som är vanligt är att delar har en garanti på 2 år och när det gäller motor/ram så är den mellan 5år till livstid för privata kunder.
 

Säkerhetstips:

För att skydda golvet mot repor, damm, svett och fukt är det viktigt att man använder en underlagsmatta.
En underlagsmatta är speciellt framtagen för att stabilisera löpbandet under träning. Det vill göra att man i tillägg minskar ljudet från träningsapparaten under användning. 
Vid träning hemma så är det en billig försäkring att använda en underlagsmatta under den tyngden som uppstår från en träningsmaskin och en person i träning. Bör användas på alla slags golv men speciellt på parkett och laminat.
 

Underhåll:

Träningsmaskinen bör ställas på ett plant golv med så lite solljus som möjligt, i tillägg till detta så är det viktigt att den inte utsätts av för mycket damm. 
Det är viktigt att vara noga när man rengör sin träningsapparat, vi rekommenderar att man inte använder rengöringsmedel under denna processen då det kan påskynda slitaget på plast och gummikomponenter.
 
Istället är det smart att använda en fuktad trasa för att torka bort svett och annan smuts med efter att löpbandet varit i användning. Det är även viktigt att löpbandet städas en gång i veckan för att hålla damm och smuts från golvet borta. Det är rekommenderat att man dammsuger under motorhuven en gång om året då det samlas en del smuts och damm där med.
 
När det gäller smörjning av löpband så är det viktigt att de smörjs varje kvartal/halvår helt beroende på hur stor användningen av löpbandet har varit. Till detta används speciellt framtagen olja som finns både med och utan silicon beroende på vad löpbandet skall ha för olja, en olja som inte innehåller silicon kan användas som smörjning på alla löpband medans det inte är att rekommendera att använda en siliconbaserad olja på löpband som inte skall ha det. Det första året är de flesta underhållsfria då de kommer försmorda.
 
Det bör med jämna mellanrum kontrolleras att löpmattan ligger rätt på löpbandet. Efter stor användning och eventuell felbelastning eller att löpbandet står på ojämn mark kan göra att löpmattan drar snett. 
 

Sammanfattning:

Att använda ett träningsapparat på hemmaplan är en fantastisk möjlighet till att komma i bättre form, toppa formen, intervallträna eller att bara komma sig ut på en promenad under en hektisk vardag. Vi rekommenderar att man spenderar tillräckligt med pengar för att täcka sina behov för träning, ett löpband, crosstrainer, roddmaskin eller någon annan apparat som täcker behoven blir oftast en god träningspartner under många år framöver medan ett lmaskin som inte är tillräcklig för behoven slutar som klädhängare eller undanstuvad på vinden.
 

Lycka Till med din träning!  

Guider
Toppen på sidan