Pro V1/V1X Grade A Recycled, golfbollar, Vit

399:-

Produktbeskrivningarrow down icon
Tolv golfbollar av modell V1 och V1X som är upphittade på golfbanor, noggrant kontrollerade och tvättade för återanvändning.

Perfekt för dig som vill ha bra golfbollar till ett lägre pris.

Specifikationer:
- Antal bollar: 12
Storleksguidearrow down icon

Skillnad på Golfbollarna?

När det gäller längd så skiljer det idag inte speciellt mycket på de olika bollarna, det kan röra sig om ett fåtal meter enligt tillverkarna. Då kan det vara lätt att fråga sig om det är värt att köpa dyrare golfbollar om skillnaden är så liten som ett par meter?

Skillnaden i dagens golfbollar ligger i hur mycket bollen spinner när den landar. Golfbollen är förmodligen det viktigaste tillbehöret du har med dig i golfbagen och det är därför också mycket viktigt att du hittar en golfboll som är anpassad efter din nivå på spelet.

Golfbollarna är tillverkade efter olika spelnivåer och både kärnan och skalet utanpå bollen är anpassade efter fart och svinghastighet i slaget.

Det som är skillnaden på golfbollarna är kärnan, antal lager inne i bollen samt vilket skal som omger golfbollen.

Golfbollarna är uppbyggda i flera olika lager, de enklaste bollarna består av en kärna och en yta medan de mer avancerade bollarna har tre, fyra eller till och med fem olika lager från kärnan till ytan.

Materialet i de inre och yttre kärnorna är olika då den yttre har en hög kompression och den inre har en låg och mjuk kompression, denna blandning gör att dessa bollarna får en hög spinnseperation och att bollarna både går långt och spinner när det behövs.


LÅGSPINNBOLLAR

Eller så kallade 2-piece bollar passar allra bäst till de som föredrar långa och raka slag innan de skall kontrollera bollen i närspelet.

Om ditt fokus är att hitta en så ren bollträff som möjligt samt att hålla bollen i spel så är det att föredra att spela med dessa bollar.

Detta är bollar som det är svårt att få bite och spinn med. Om du är ute efter att få lite mer spinn och känsla runt greenerna så är det att föredra att gå upp till 3-piece golfbollarna.

Exempel på bollar: Warbird, Deep Red

I denna klass hittar du dock bollar som har en mjukare känsla än de med allra hårdast skal.

Exempel på bollar: Supersoft, Dx2, Fifty Elite


LITE AV DET MESTA!

Detta är den typen av golfbollar det finns störst utbud av på marknaden, anledningen till det är enkel: det är de bollar som passar de flesta spelarna som finns(medelhandicaparen)

Här får du bollar som har lite av det mesta, du får en mjuk och skön känsla och kontroll i närspelet, bra längd och låg spinn på de längre slagen.

Mer spinn: Bollar som är tillverkade för en bra kombination av kontroll, längd och mjukare känsla.

Exempel på bollar: Titleist Tour Soft, 3 Platinum, Pro U3

Mer längd: Bollar som är tillverkade för mer längd, rakare bollflykt och mer hållbarhet


TOPPBOLLAR MED ENORM KÄNSLA!

Detta är bollar som passar spelare som är stabila i spelet sitt och där längden i slagen inte är problemet, här gäller det snarare att hitta en boll som har en bra känsla runt omkring greenerna än den som går långt.

Passar du in på denna beskrivning så letar du efter 4 piece eller 5 piece bollar.

Bland dessa typer av bollar så är de också uppdelade mellan sig.

Hög spinn: Passar spelaren som prioriterar mjuk känsla och suveräna egenskaper runt omkring greenerna.

Exempel på bollar: PRO V1

Kombinerad spinn: Passar spelaren som vill ha lite av allt. Dessa bollar har extremt bra kontroll i närspelet, bra längd samt lite mindre spinn i de långa slagen.

Exempel på bollar: PRO V1X, AVX

close icon

Välkommen till vår nya e-handel! Klicka här för att gå tillbaka till gamla xxl.se

Denna webbplats använder cookies.

Bli medlem i XXL Reward

Få specialerbjudanden, gratis cykelservice och 60 dagars nöjd kundgaranti