Denna webbplats använder cookies Jag accepterar
All Sports United

Kundservice

Nordens största sportbutik

Leverans

- snabba fria leveranser

Din vara levereras inom 1-4 dagar. Fri frakt vid köp av varor för över 499:-*

PostNord

Läs mer

Betalning

- säkra betalningar

Delbetala 3-36 mån, online- betalning, kontokort / kreditkort och på faktura.

Klarna

Läs mer

Retur & byte

- fri retur & fria byten

Du får 365 dagars öppet köp* från köpdatumet med fri retur och byte.

365 dagar

Läs mer

Registrera dig

- senaste nyheterna

Du får personliga nyheter och förmåner för dig och dina nära och kära vänner.

Nyhetsbrev

Läs mer

Guider / Klädavdelningen / Sportkläder / Varför ska du välja 2XU?

Varför ska du välja 2XU?


Från att vara något som folk förbinnder med stödstrumpor, har kompressionskläder de senaste åren blivit väldigt populärt, och många idrottare av olika slag använder det dagligen till träning och återhämtning. Fler och fler motionister har fått upp ögonen för kompressionskläder och dess funktion, i så stor grad att några av kompressionskläderna från 2XU är bland bästsäljarna hos XXL.

Stramare än vanliga träningskläder
Den omedelbara skillnaden på en vanlig träningstights eller tröja och ett kompressionsplagg, är att kompressionsplagget känns stramare på, och det känns att det trycker mer mot kroppen.

Med hjälp av graderad kompression, där olika delar av plagget har olika grader av kompression, ökar blodcirkulationen och musklerna  får snabbare tillförsel av syre, som ger fördelaktiga effekter i tränings- och tävlingssituationer.

Oberoende forskning, utförd 2010 av Australian Institute of Sport, visar bland annat att 2XU kompressionskläder har väldigt positiv effekt på musklerna, speciellt vid långvarig aktivitet. Fördelarna med kompression är bland annat förbättrad prestationsförmåga, mindre stelhet i muskulaturen, mindre svullnad i muskulaturen, lägre puls vid aktivitet och bättre återhämtningsförmåga mellan träningsakterna.


Fördelar med kompression

Den graderade kompressionen i 2XUs plagg ger ett ökat tryck i venerna, så att blodet snabbare återvänder till hjärtat och lymfknutarna. Detta ger snabbare och bättre cirkulation, så att musklerna värms upp fortare. Det ökade trycket i venerna reducerar även risken för blodpropp, vätskesamlingar och svullnad i fötter och ben.

Musklerna utsätts för slag och vibrationer när du tränar, och det är en stor orsak till muskeltrötthet. Kompressionsplagg reducerar den belastningen, genom att ge extra stöd till muskulaturen, och dessutom öka blodgenomströmning och genom snabbare oxygentillförsel till musklerna. Det reducerar muskeltrötthet, och bidrar därmed till ökad uthållningsförmåga. Även skador i muskelfibrerna reduceras genom minskning av muskelvibrationer och slag.

Notera att du kommer få bäst kompressionseffekt från de långärmade tröjorna och långa tightsen, eftersom de täcker en större yta på kroppen. De kortärmade tröjorna och kortare tightsen är dock ett utmärkt altenativ i varmare väder och inne på gymmet.
För att kunna utnyttja kompressionseffekten maximalt är det dessutom viktigt att du väljer rätt storlek, så att plaggen blir tillräckligt strama.

Se 2XU kollektion till herr här

Se 2XU kollektion till dam här

 

Guider
Toppen på sidan