Denna webbplats använder cookies Jag accepterar
All Sports United

Kundservice

Nordens största sportbutik

Leverans

- snabba fria leveranser

Din vara levereras inom 1-4 dagar. Fri frakt vid köp av varor för över 499:-*

PostNord

Läs mer

Betalning

- säkra betalningar

Delbetala 3-36 mån, online- betalning, kontokort / kreditkort och på faktura.

Klarna

Läs mer

Retur & byte

- fri retur & fria byten

Du får 365 dagars öppet köp* från köpdatumet med fri retur och byte.

365 dagar

Läs mer

Registrera dig

- senaste nyheterna

Du får personliga nyheter och förmåner för dig och dina nära och kära vänner.

Nyhetsbrev

Läs mer

Guider / Klädavdelningen / Materialguider & skötselråd / Ta hand om dina träningskläder för längre hållbarhet

Ta hand om dina träningskläder för längre hållbarhetTips & råd om hur du bäst tar hand om dina träningskläder

Har du upplevt träningskläder som stinker, även om du precis har tvättat dom? Eller träningskläder som fort förlorar passform och elasticitet?

Det är du inte ensam om. För även om syntetmaterialen som används i träningskläder i dag har många goda egenskaper -de ger lätta, funktionella plagg med bra andnings- och fukttransporterande egenskaper- börjar de fortare att lukta än naturmaterial som bomull och ull.

Med några små, enkla knep kan du hålla dåligt lukt borta, och samtidigt förlänga livslängden på plaggen.


Använd inte sköljmedel/mjukmedel
Svettlukt sätter sig lättare i polyester och andra syntetmaterial, och om man använder sköljmedel förvärrar du situationen. Dessutom är det enzymer i mjukmedel som löser upp stretchfibrer, så att dessa blir slappare för varje tvätt, och plaggen förlorar elastisitet och form.

Att tvätta produkten fel med sköljmedel en gång gör ingen stor skada, men använder man det varje gång kommer plagget bli mindre funktionellt, andas sämre och med tiden kommer svettlukten sätta sig.


Låt inte svettiga och fuktiga träningskläder bli liggande
Idealt sett bör man tvätta träningskläderna så snabbt som möjligt om du har svettats mycket, för att undvika att bakterier bildas. detta är naturligtvis inte alltid möjligt (och kan bli dyrt om du sätter på en maskin efter varje gång du har tränat). Det du dock alltid bör göra är att se till att plaggen hängs upp, allra helst på en kyligare plats, så att det får luftas och torkar.

Det värsta du kan göra är att låta kläderna ligga fuktiga och hopknölade. Då får bakterierna möjligheten till att blomstra, och vägen till dålig lukt är kort.


Följ tvättanvisningen på plagget
Det är en anledning till att plagg kommer med en tvättanvisning, de är till för att följas. Du kommer lägga märke till att syntetiska träningskläder i stort sett aldrig rekommenderas att tvättas på mer än 40 grader. Som regel rekommenderas det heller inte användning av torktumlare. En del tvättmaskiner kommer för övrigt med egna program för träningskläder. dessa är mer skonsamma mot plaggen, bland annat genom att antalet varv på maskinen reduceras.Guider
Toppen på sidan