Denna webbplats använder cookies Jag accepterar
All Sports United

Kundservice

Nordens största sportbutik

Leverans

- snabba fria leveranser

Din vara levereras inom 1-4 dagar. Fri frakt vid köp av varor för över 499:-*

PostNord

Läs mer

Betalning

- säkra betalningar

Delbetala 3-36 mån, online- betalning, kontokort / kreditkort och på faktura.

Klarna

Läs mer

Retur & byte

- fri retur & fria byten

Du får 365 dagars öppet köp* från köpdatumet med fri retur och byte.

365 dagar

Läs mer

Registrera dig

- senaste nyheterna

Du får personliga nyheter och förmåner för dig och dina nära och kära vänner.

Nyhetsbrev

Läs mer

Guider / Skoavdelningen / Löpning / Snabbguide löparskor

Snabbguide löparskor


Det är inte helt enkelt att hitta en löparsko som passar för just dig. Leverantörerna tillverkar mängder av olika varianter och det kan verka som en djungel att hitta rätt kategori. Nedan har vi skapat en snabbguide på de vanligaste kategorierna inom löparskor så att du på ett enklare och tydligare sätt kan hitta rätt sko för dig. 

Vi rekommenderar även att du läser vår guide "välj rätt löparsko" för ytterligare tips och råd.

 

 

Neutrala skor är till för dig som vill ha en väldämpad sko med mycket löpkänsla. Den passar utmärkt om du har ett löpsteg där du landar på hälen vid nedslaget. Du kan ta ett par av dina gamla löparskor och studera slitaget undertill på sulan. Har det mesta slitaget skett mitt på eller på utsidan av sulan behöver du mest troligt en neutral sko.

    

 

Stabila skor är till för dig som vill ha extra uppbyggnad och stöttning i hålfoten. De är ofta relativt vridstyva och även dessa skor passar utmärkt för dig som landar på hälen när du löper. Har det mesta av slitaget på dina gamla löparskor skett på insdian av sulan så har du troligtvis behov av en stabil sko.

 

 

En lättviktssko är generellt sett en sko med lägre vikt än en traditionell löparsko. Syftet med dessa skor är att du som löpare ska få en lättare och smidigare känsla under löppassen. Det leverantörerna i första hand har gjort avkall på är dämpningen och stabiliteten vilket medför att du får jobba lite extra med fötterna.

 

 

Att löpa med barfotaskor är en av de senaste trenderna inom löpindustrin. Detta är ett perfekt val av skor för dig som vill ta din löpning till en ny nivå genom att utmana dig själv. Dessa skor är oftast helt utan dämpning vilket gör att de har låg vikt och ger en extrem kontakt med underlaget. Ett tips bara: ta det lugnt inledningsvis.

 

 

Terrängskor används för löpning i skog och terräng. Det kan vara allt ifrån löpning mitt ute i skogen till löpning i elljusspår. Det som skiljer en terrängsko från en traditionell löparsko är att terrängskorna har en grövre sula som ger bättre fäste under svåra förhållanden. Många terrängskor är även rejälare i ovandelen för att tåla tuffare tag. 

Guider
Toppen på sidan