Denna webbplats använder cookies Jag accepterar
All Sports United

Kundservice

Nordens största sportbutik

Leverans

- snabba fria leveranser

Din vara levereras inom 1-4 dagar. Fri frakt vid köp av varor för över 499:-*

PostNord

Läs mer

Betalning

- säkra betalningar

Delbetala 3-36 mån, online- betalning, kontokort / kreditkort och på faktura.

Klarna

Läs mer

Retur & byte

- fri retur & fria byten

Du får 365 dagars öppet köp* från köpdatumet med fri retur och byte.

365 dagar

Läs mer

Registrera dig

- senaste nyheterna

Du får personliga nyheter och förmåner för dig och dina nära och kära vänner.

Nyhetsbrev

Läs mer

Guider /

Tips och använding av pannlampor - XXL

Efter att dioder började användas för pannlampor, har markanden expanderat kraftigt. Mindre och lättare lampor är bättre än tidigare.


Användningen av pannlampor har exploderat efter att dioder ersatte de vanliga glödlamporna. Orsaken: LED (Light Emitting Diode) lyser kraftigt utan att avge någon värme och använder därför mycket mindre energi. Livslängden på batterierna är betydligt längre och vikten på både batterihållaren och lamphuset är bara en bråkdel av det som var vanligt för några år sedan.

De små diodlyktorna kommer med olika antal dioder – vanligtvis från 1 stor till 8 små och kombinationer av det. Många modeller har styrkejustering från 2 till 3 steg. Utvecklingen går snabbt och de ledande tillverkarna Petzl, Silva, Led Lenser och Princeton kommer kontinuerligt med nyheter på marknaden. Konkurrensen är stor, priserna sjunker och vi kan vänta ännu bättre produkter. Cyklister, skidåkare och vildmarksentusiaster kan glädja sig.

Här kan du se vårt breda utbud av pannlampor.

Silva har lanserat en ny toppmodell inom LED-lampor - Silva Trail Speed 2XT. Silva ligger långt fram i utvecklingen av små och smidiga lampor med ett mycket starkt och bra ljus.

Silva anävnder sig av Silva Intelligent Light® som gör att du får upplysta sidvinklar och långdistansljus på en och samma gång. Silva har jobbat väldigt mycket med att förbättra ergonomin på sina lampor. En stor på/av-kanpp gör det lätt att hantera den lilla lampan som endast väger 162 gram inklusive batterier.

Även fast lampan är så liten och smidig så genererar lampan 660 lumen och har en batteritid på upp till 10 timmar.

Silva Trail Speed 2XT är en uppgraderad version av Trail Speed Elite som vann priset Gear of the Year 2014.

Vid första blick är Led Lenser SEO 7R inte imponerande, men skenet bedrar. Denna pannlampa kan lysa upp till 130 meter med sina 220 lumen och den reglerbara ljuskäglan. 

Led Lenser har kommit upp med en helt ny dimmerfunktion i deras SEO 7R. Det är en automatisk dimmerfunktion som automatiskt förstärker ljusstyrkan om du ska titta på en karta på nära håll. Sensorn registrerar ljusreflektionen och anpassar ljuset därefter. 

Toppmodellen Silva 480 och separat batterihållare

Om du vill minska belastningen av huvudet ytterligare väljer du modeller med separat batterihållare, då kan batterierna bäras på bältet, i fickan eller kanske allra bäst – i en hållare eller ryggsäck på ryggen.

Guider
Toppen på sidan