Hitta rätt löparsko med Fitstation Foot Scanner

fitstation 2

Skorna är den viktigaste investeringen du gör när du vill komma i gång med löpning. Fitstation Foot Scanner hjälper dig att hitta löparskor och sulor som passar just dina fötter och ditt löpsteg.

Löpning är en bra, effektiv och lättillgänglig träningsform. För att springa behöver du relativt lite utrustning, du kan i praktiken bara gå ut genom dörren och sätta i gång.

Det allra viktigaste att investera i när du ska löpträna är ett par bra skor. När det ena paret glappar i hälen och nästa klämmer över vristen eller trycker över tårna, kan det vara en utmaning att hitta rätt modell. Det finns ett stort utbud av löparskor på marknaden och det är inte alltid helt enkelt att välja en modell som passar just dina fötter och löpsteg. För mycket eller för lite stöd kan göra att du får en sämre upplevelse och i värsta fall kan det leda till belastningsskador.

Med XXL:s innovativa Fitstation Foot Scanner gör vi det enklare att hitta en löparsko som passar just dina fötter och ditt löpsteg. 


Hur fungerar Fitstation?

Fitstation Foot Scanner använder avancerad 3D-teknik från det svenska teknikföretaget Volumental för att mäta och analysera dina fötter. Genom en integrerad sensorplatta kan Fitstation även analysera ditt steg när du går och springer. Resultatet jämförs med en databas som innehåller fotskanningar från mer än nio miljoner människor och används för att ge förslag på löparskor som passar just dina fötter. Med hjälp av Fitstation kan vi också hjälpa dig att hitta rätt sulor.


Hur lång tid tar det att skanna fötterna med Fitstation?

Att skanna fötterna med hjälp av Fitstation är gratis och tar bara 3 - 5 minuter. Om du vill så skickar vi resultatet till dig via e-post.

fitstation 3

Hur mycket kostar det att skanna fötterna med Fitstation?

Hos XXL önskar vi att du ska hitta löparskor som du blir nöjd med och som ger dig en massa löparglädje. Fitstation är ett användbart verktyg för att hjälpa dig att hitta rätt löparsko och det kostar därför ingenting att få dina fötter analyserade med Fitstation.

Hur kan jag vara säker på att skorna som rekommenderas passar för just mina behov?

Ta ställning till om du främst ska springa korta och snabba turer, intervaller på asfalt eller långa sträckor i terrängen. I tillägg till passform och hur mycket stöd och stabilitet du behöver, är underlag och vilken typ av träning du ska utföra viktigt att känna till vid val av skor. Därför får du naturligtvis experthandledning från våra skickliga medarbetare för att kartlägga dina behov. Genom att kombinera analysen från Fitstation med dina önskemål och behov ger vi dig vägledning så att du ska kunna välja löparskor som passar både dina fötter, underlag och den typ av träning du vill använda skorna till.

Se alla våra löparskor här.

Behöver du tips på hur du ska komma igång med löpningen?
Se våra råd om löpteknik här.

close icon

Välkommen till vår nya e-handel! Klicka här för att gå tillbaka till gamla xxl.se

Bli medlem i XXL Reward

Få specialerbjudanden, gratis cykelservice och 60 dagars nöjd kundgaranti