Bluesign®

Bluesign Logo

BLUESIGN®-GODKÄNT = MILJÖMÄSSIGT HÅLLBARA KLÄDER

När du handlar kläder, står det av och till att materialet är Bluesign®-godkänt. Bluesign® är en miljöstandard på textiler, infört av det Schweizbaserade företaget Bluesign® Technologies.

FÖRBÄTTRING AV PRODUKTIONSPROCESSEN

Bluesign Technologies jobbar som ett internationellt nätverk, som övervakar textilfabriker genom att gå igenom produktionsprocessen led för led, från råmaterial till färdiga produkter, för att hitta den ekotoxikologiska påverkningen i varje led under produktionen.

Bluesign föreslår där efter olika sätt för fabriken att reducera utsläpp på, och altrenativ där det finns till skadliga kemikalier och processer.

Textilfabriker som binder sig till att följa Bluesigns rekommendationer kan bli systempartners, och på det sättet bli mer attraktiva kunder för de märken som önskar att tillverka sina produkter mer miljövänligt.

ALLT FLER BLUESIGN® SYSTEMPARTNERS BLAND MÄRKEN HOS XXL

På XXL säljer vi märken som har valt en grön och miljövänlig profil. Många av dem är redan Bluesign systempartners, och allt fler blir det, och samtidigt ökar de år efter år andelen Bluesign®-godkända produkter i sina kollektioner. Exempel på märken som säljs hos XXL med Bluesign®-godkända produkter i sina kollektioner är Haglöfs och Helly Hansen.

Väljer du kläder med Bluesign®-godkända material, väljer du kläder som är producerade på ett socialt ansvarsfullt sätt, genom en mer miljövänlig produktionsprocess.

På Bluesigns® hemsida kan du läsa mer, och även se vilka märken som redan är systempartners.

close icon

Välkommen till vår nya e-handel! Klicka här för att gå tillbaka till gamla xxl.se

Bli medlem i XXL Reward - få poäng på alla köp

Få personliga erbjudanden och poäng på alla köp!