XXL ger dig mer julklappar för pengarna! 🎄 Till kampanjen

Slipa skridskor hos XXL

hockeyspelare


GÖR SOM PROFFSEN – FÅ SNABBARE ACCELERATION OCH BÄTTRE KONTROLL PÅ ISEN MED PROSHARP SKRIDSKOSLIPNING.

Oavsett om du åker konståkning, spelar hockey, bandy eller bara åker skridskor för nöjes skull, kommer du att få en mycket bättre upplevelse med nyslipade skridskor än med slöa.

Hos XXL använder vi slipmaskiner från välkända Prosharp. Detta svenska företag har hållit på med skridskoslipning sedan 1984, och samarbetar bland annat med svenska ishockeyförbundet.

Det finns två typer av slipning – vanlig och profilslipning.

slipmaskin


VANLIG SLIPNING

Innan du använder skridskorna första gången måste de slipas för att stålet ska vara tillräckligt skarpt. Därefter behöver de slipas med jämna mellanrum för att skenorna ska hålla sig vassa. Då blir det både lättare och roligare att åka skridskor.

PROFILSLIPNING

Med profilslipning menas att man ändrar skridskornas glidyta. Skridskor kräver som ett minimum en vanlig slipning, men Prosharp rekommenderar profilslipning av alla nya skridskor.

Orsaken till detta är att skridskor levereras med olika radier. Som regel har de en kort radie, mellan 7 och 10 fot, vilket innebär en relativt kort kontaktyta mot isen. Dessutom kan radien vara olika på höger och vänster skridsko, vilket gör det svårt att få ett jämnt och bra glid.

Genom att göra en profilslipning förlänger man radien, för längre kontaktyta mot isen, samt att du garanterat får lika lång radie på båda skridskorna.

Det finns en rad olika profilslipningar, beroende på exempelvis vilken spelartyp du är, färdighetsnivå, vikt och ålder. Fråga någon av våra duktiga medarbetare om du är osäker på vilken typ av slipning som passar för just dig.

Till skridskor

Till skridskoskenor


close icon

Välkommen till vår nya e-handel! Klicka här för att gå tillbaka till gamla xxl.se

Bli medlem i XXL Reward - få poäng på alla köp

Få personliga erbjudanden och poäng på alla köp!