Slipa dina skridskor!

skridskoslip-1

Gör som proffsen - få snabbare acceleration och kontroll på isen med en nyslipad skridsko.

Oavsett om du åker konståkning, spelar hockey, bandy eller bara åker skridskor för nöjes skull, kommer du att få en mycket bättre upplevelse med nyslipade skridskor än med slöa. Att ge sig ut på oslipade skridskor är ingen bra idé - det blir som Bambi på hal is.

Det finns två typer av slip - vanlig slip och profilering.

VANLIG SLIPNING 79:-

Innan du använder nya skridskor första gången måste de slipas för att stålet ska vara tillräckligt vasst, det gör att du får bra grepp och god balans. Därefter behöver de slipas med jämna mellanrum för att skenorna ska hålla sig vassa. Förutom att alla våra varuhus slipar skridskor, kan du också få skridskorna du beställer online slipade. Du gör detta genom att välja Prosharp skridskoslipning under tillbehör.

skridskoslip-2

PROFILSLIP/RADIESLIP 249:-

Med profilslip menas att du ändrar skridskons åkyta. Prosharp rekommenderar en profilslip av alla nya skridskor. Anledningen till detta är att skridskor har olika radier. Som regel har de en kort radie, mellan 7 och 10 fot, vilket betyder relativt kort kontakt med isen. Dessutom kan det finnas skillnader i radien på höger och vänster skridskor, vilket gör det svårt att få ett jämnt och smidigt glid på isen. Genom att göra en profilering förlängs radien, för längre kontakt med isen, och du är garanterad att ha samma radie på båda skridskorna. Det finns ett antal olika profiler, beroende på bland annat vilken typ av spelare du är, färdighetsnivå, vikt och ålder. Fråga en av våra skickliga säljare om du har några tvivel om vilken typ av slip som passar dig.

Vi har ett stort sortiment av skridskor och hockeyutrustning >>

close icon

Välkommen till vår nya e-handel! Klicka här för att gå tillbaka till gamla xxl.se

Bli medlem i XXL Reward

Få specialerbjudanden & 30 dagars 100% nöjd kundgaranti