Monteringsmanual barncykel

1. Ta ut alla delar ur kartongen och kontrollera att alla delar finns med och är i gott skick. Kontrollera också att du har de nödvändiga verktygen som behövs för monteringen. Vanligast är:

•PH2 stjärnmejsel

•Insexnycklar (4, 5 och 6mm)

•10mm, 13mm och 15mm nyckel/hylsa

•Pedalnyckel eller längre 15mm nyckel

•Avbitartång

•Fett

2. Ta bort allt packmaterial. Var försiktig med vajerhöljen så att de inte böjs för kraftigt och riskerar att skadas.

3. Montera styret på cykeln genom att placera styrstammen i styrhuvudet och dra åt bulten ovanpå tills styret sitter ordentligt fast. Placera inte högre än den streckade markeringen.

OBS: Har du istället denna typ av styrstam så monteras styret genom att montera av främre plattan(oftast 4 skruvar), placera styret på plats och sedan korsdra skruvarna jämt fördelat:

4. Montera pedaler på cykeln med fett på gängorna. Pedalerna är märkta med "L" (left) eller "R"(right)för att indikera vilken sida som ska fästas på respektive sida av cykeln. Vrid pedalerna medurs på höger sida och moturs på vänster sida för att fästa dem.

5. Montera eventuella stödhjul på cykeln. De ska placeras med stödbrickan längst in, därefter stödhjul, bricka och mutter. Dra åt så att hjulet sitterfast.

6. Kontrollerahjulmuttrarna på sidan av hjulen.

7. Montera sadeln på cykeln genom att lättfetta in sadelstolpen, placera den iramen och dra åt sadelklämman. Likt stystammen ska den som högst placeras vid märkningen på stolpen.

8. Kontrollera att alla delar är säkert fastsatta och att inga delar är lösa. Justera styret och sadeln för att passa barnet och dra åt alla muttrar och bultar ordentligt.

9. Kontrollera däcken och se till att de är uppumpade enligt luftanvisning på sidan av däcket.Det står i Bar, PSI eller KPa. Aldrig över MAX och aldrig under MIN.

10. Justera bromsarna och se till att de fungerar korrekt. Bromshandtaget ska kunna nås av barnets fingar och kunna bromsa cykeln utan att bottna. Behöver bromsen justeras görs det I två steg. Vajer justeras genom att släppa eller spänna vajer här:

Om bromsen ligger an på en sida kan man justera på dessa skruvar för att flytta respektive bromsarm:

11. Se till att cykeln har reflexer och en ringklocka.

12. När du har monterat och kontrollerat alla delar, är det dags att ta en testtur på cykeln för att se till att allt fungerar som det ska. Följer du dessa steg så kommer du att kunna montera din barncykel på ett säkert och korrekt sätt för att ge ditt barn en rolig och trygg cykelupplevelse.

close icon

Välkommen till vår nya e-handel! Klicka här för att gå tillbaka till gamla xxl.se

Bli medlem i XXL Reward

Få specialerbjudanden & 30 dagars 100% nöjd kundgaranti