Att hitta rätt längdskidor på internet

Hur vet du att du får riktiga skidor när du beställer skidor på internet?
Det kan tyckas superläskigt att beställa skidor på internet, men när du handlar skidor hos XXL Sport och Vildmark så är du i trygga händer!

Såhär går det till när du beställer längdskidor hos oss:

1. Det är viktigt att du fyller i vilken längd som passar dig bäst. En längdskida ska vara cirka 20 cm längre än din egen kroppslängd. Om du är osäker på vilken typ utav skida som passar dig kan du läsa mer på vår längdåkningsguide här.


2. Det är också viktigt att du fyller i rätt vikt på den som ska använda skidorna. Om du inte gör det så kommer vi inte kunna hitta skidor med riktigt spann till dig. Vilket gör att din skidåkning kommer att bli jobbigare och du kommer inte få ut lika mycket av åkningen.

3. Glöm inte bort att köpa till valla till dina skidor. Köper du en av våra vallaservice så ger vi dina skidor en riktig grundprepp och lägger även på den önskade vallan som du har valt. Ett smidigt och enkelt sätt att komma ut och åka direkt!

4. Lägg ordern i varukorgen och betala, så skickas beställningen till oss.
Har du några fler frågor eller önskemål om dina skidor än de som finns som standardval har du även möjlighet att skicka med en skriftlig förklaring till vår verkstad med din order. När du gör detta tar det längre tid att få dina skidor då orderprocessen ska hanteras manuellt.

När du köper tränings- och racingskidor ställer vi fler frågor:

5. Fyll i längd på åkaren, då kan vi kontrollera att du valt rätt längd.

6. Får vi byta längd på skidorna? Ibland passar en annan skidlängd dig bättre, svarar du ja på denna fråga har vi möjlighet att välja det absolut bästa skidparet till dig.

7. Vilken nivå är du på som åkare? En nybörjade har inte samma teknik och kraft i frånsparket som en mer erfaren längdåkare. Och genom att du sätter din åkarnivå så kan vi med enkelhet välja ut ett par skidor som kommer passa just din åkteknik!

8. Vad är ditt normalföre? Olika sorters valla bygger olika mycket under skidorna, fyller i vad ditt normalföre är har vi bättre möjlighet att välja rätt spann till dig.

9. Vår utbildade personal tar emot skid-ordern och sätter igång med att hitta riktiga skidor som passar just dig och din vikt. När de hittat rätt skidor så monteras dem och skickas hem till dig! Har du några fler frågor eller önskemål om dina skidor än de som finns som standardval har du även möjlighet att skicka med en skriftlig förklaring till vår verkstad med din order. När du gör detta tar det längre tid att få dina skidor då orderprocessen ska hanteras manuellt.

Hur kan vi hitta riktiga skidor till dig?
Vårt längdskidlager ser ut som vilken skidavdelning i XXL som helst, vi har en lång vägg full med skidor där vi plockar ut skidor efter den information du angivit i din beställning. Vår kunniga personal plockar ur skidor enligt väl utprövade metoder.

Till turskidor använder oss utav en ”Madshusmåler”. Det är en spannmätare som hjälper oss att se om skidorna passar just dig.
Det första vi gör är att ställa in skidor för att se om du kan trycka ner skidorna helt när du står med hela din vikt = bra fäste. Det är därför det är viktigt att du lägger in riktigt vikt i din beställning.
Vi ändrar inställning på Madshusmålern och då får vi fram hur lång glidzon du får på dina skidor. Du ska ha cirka 55 -65 cm lång glidzon på halv vikt för att skidan ska glida bra.

Skidorna är klara! Nu är det bara att packa och skicka hem dem till dig, Grattis med nya skidor!!

close icon

Välkommen till vår nya e-handel! Klicka här för att gå tillbaka till gamla xxl.se

Bli medlem i XXL Reward - få poäng på alla köp

Få personliga erbjudanden och poäng på alla köp!