Längdskidåkning – så köper du ditt skidpaket på xxl.se

skis_online_1

På XXL har vi som högsta prioritet att du ska få en härlig upplevelse i skidspåret. Och valet av längdskidor är viktigt för att få en bra skidtur. Därför är vi noga med att du ska få rätt skidor.

På xxl.se hittar du ett brett urval av längdskidpaket för både nybörjare, motionärer och tävlingsåkare. Valet av skidor beror bland annat på användningsområde och erfarenhet och du kan alltid be oss om råd, antingen via kundtjänst eller genom att besöka din lokala butik.

När du har bestämt dig för vilka skidor du vill köpa, lägger du in din användarinformation i paketet. Detta är information som våra verkstäder använder för att hitta rätt skidor åt dig. Därför är det viktigt att du anger rätt information om din vikt.

När användarinformation har registrerats i skidbeställningen och beställningen har genomförts får du en bekräftelse via e-post. Det är viktigt att påpeka att det är längden på skidorna som bekräftas, inte skidornas spann. Skidverkstaden går igenom beställningen och mäter skidornas spann manuellt för att kontrollera att den registrerade användarvikten stämmer överens med valet av skidor!

skis_online_1

Spann

Skidornas spann beskriver hur styva skidorna är, det vill säga hur mycket tryck som krävs för att fästzonen ska komma i kontakt med snön. Alla skidor har individuella spann, vilket innebär att två par skidor av samma längd inte nödvändigtvis är lika styva. På XXL köper vi stora mängder skidor, från de kortaste till de längsta modellerna. Detta gör det lättare för oss att hitta de skidor som passar bäst för just dig eftersom vi har många par att välja mellan.

Viktintervallet för en längd kan variera mellan 10 och 15 kg och den rekommenderade användarvikten anges på produktsidan för enskilda skidor. I dessa fall är skidorna tillverkade utifrån ett viktintervall och får därför en annan storleksöversikt.

close icon

Välkommen till vår nya e-handel! Klicka här för att gå tillbaka till gamla xxl.se

Bli medlem i XXL Reward - få poäng på alla köp

Få personliga erbjudanden och poäng på alla köp!