Tillbehör löpning

Att komma igång med löpning kräver minimalt med utrustning. Allt du behöver är ett par bra löparskor och träningskläder.

Med rätt tillbehör kan du göra löpupplevelsen ännu bättre och få ut mer av träningen.

Sulor

Även med bra löparskor med rätt passform kan löpning vara tufft för fötterna. En bra lösning för att få extra stöd och dämpning är att använda ett par inläggssulor.

Sulorna finns ofta i tre olika varianter, för högt, medelhögt och lågt fotvalv, så att du får stöd som passar just dina fötter. 

Löparstrumpor

Undvik bomullsstrumpor i löparskorna. De blir våta, tunga och skapar friktion vilket ökar risken för skavsår och vätskeblåsor. Tekniska löparstrumpor, med god fukttranporterande förmåga, är en smart investering för att få ännu bättre komfort under löpturen.

Kompressionsstrumpor, är bra att ha, framför allt om du springer längre turer. Kompression betyder att strumporna sitter extra tight och därmed ökar blodgenomströmningen. Det kan bidra till att du blir mindre stel och sliten i vaderna längs vägen. Dessutom har strumporna en förebyggande effekt på kramp.

Skavsårsplåster

Med rätt löparstrumpor minimerar du risken för skavsår och vätskeblåsor. Om olyckan ändå skulle vara framme skyddar skavsårsplåster bra. Om du har lätt för att få skavsår kan du även använda skavsårsplåster i förebyggande syfte, eftersom det ger ännu bättre skydd mot friktion.

tillbehör löpning

Pulsklocka

Ta kontrollen över träningen. Med en pulsklocka för löpning får du fullständig kontroll över träningen. Du kan bland annat styra träningen efter pulszoner, få fullständig kontroll över både fart, distans och kaloriförbrukning, och logga alla träningspass och framsteg. Se våra pulsklockor här!

Musik och nyckelförvaring

Musik motiverar. Med mobil eller musikspelare på armband är det inga problem att springa med musik i öronen.

Kom också ihåg att använda hörlurar som sitter bra och inte glider ur när du blir svettig. Det finns flera modeller som är speciellt utformade för träning.


Se vårt utbud av hörlurar här!
Se Mobilhållaren / sportarmband här!

Det finns även speciella löparbälten där du får plats med både mobil och nycklar.

close icon

Välkommen till vår nya e-handel! Klicka här för att gå tillbaka till gamla xxl.se

Bli medlem i XXL Reward - få poäng på alla köp

Få personliga erbjudanden och poäng på alla köp!