Nu är det MEDLEMSDAGAR! Se alla medlemserbjudanden

Välj rätt golfskor

Golfskor Puma


Passa på dina fötter - Välj rätt golfskor!

Under en golfrunda är fötterna den del av kroppen som utsätts för det största slitaget(detta ifall du är en av de som väljer att gå de 18 hålen) och därmed menar vi också att det är den viktigaste delen av golfutrustningen som du behöver för att prestera på golfbanan.

Sam Snead som var en av världens bästa golfare under 1930 - 1960 talet spelade ibland utan golfskor, av dagens golfare skall Charles Howell III ibland träna utan golfskor för att motverka en alltför snabb rotation i underkroppen.

Det finns ingen regel som säger att det är förbjudet att spela utan golfskor men golfens etiska regler ville nog inte gilla det.

Se vårt stora urval av golfskor.

Golfputt damgolfare


STABILITET OCH DÄMPNING.

Dagens golfskor försöker att utnyttja och understödja fotens naturliga rörelser. Nyckeln när man tillverkar golfskor är att få foten och skon att fungera som en enhet så att man kan optimera kraftöverföringen.

De flesta av dagens modeller är ute efter att åstadkomma en stabilitet i sidled genom att använda Termoplastisk Uretan(TPU) både invändigt och utvändigt, förutom det så är tillverkarnas jakt efter stabilitet i hälpartiet så att det inte skall skapas en instabilitet i rotationen under golfslaget.

För att få hjälp av teknologin i skorna så är det viktigt att du som golfare knyter skorna ordentligt, för om du slarvar med det så kommer din fot att halka runt inne skon och stabiliteten vill vara borta.

Utvecklingen av golfskorna går stadigt framåt, samtidigt som alla leverantörer menar att de har de skorna som gör att de har de skorna som har bäst komfort, hållbarhet, vattentäthet och vridningsstabilitet.

Fowler i bunkernATT TÄNKA PÅ FÖR ATT HITTA DEN SKO SOM PASSAR BEHOVEN?

Om du är en spelare som ser din golf som en viktig fritidsaktivitet så bör du satsa lite pengar i de skor du köper, spelar du flera gånger i veckan så kommer dina fötter att tillbringa många timmar i golfskorna.Golfskorna kommer att vara en av flera avgörande faktorer till att du trivs på banan och att du förbättrar ditt spel.

Det är en del skillnader på skorna trots allt, det är inte alla skor som har den teknologi som vi beskriver ovan.

En annan väsentlig skillnad är om skon är av skinn eller syntet. En skinnsko kräver mer underhåll med hjälp av läderbalsam för att hålla skon mjuk, om detta blir följt så kommer skon att töjas och formas efter foten din. Skinnskorna har en bra andningsförmåga.

En syntetsko däremot behåller den form den har i början och formar sig således inte efter foten, fördelen med syntetskon är att de är lättare, de drar inte drar till sig vatten samt att de är smidigare och slitstarkare än vad skinnskorna är.

De håller i tillägg den ursprungliga formen.

När det gäller vad som är bäst så är det en fråga som är svår att svara på, det är helt enkelt väldigt individuellt vilken typ av sko som passar bäst.


LO PRO GOLFSKOR

De senaste åren så har det blivit allt vanligare med så kallade LoPro golfskor, dessa ser ut som vanliga skor men är anpassade till spel på golfbanan.

Dessa skor har fasta spikes under sulan som du inte behöver byta ut. Det är modeller som vänder sig till spelare som vill ha en bekvämare och sportigare golfsko.

De är designade med samma överlägsna stötdämpning och härliga komfort som sportskor utanför golfbanan.

När det gäller dina spikes på golfskon så är det en av de viktigaste sakerna som du måste underhålla under säsongen, om du väljer att inte byta ut dina spikes så kommer de att bli utslitna och greppet ditt i svingrörelsen vill bli borta.

När dina spikes är utslitna blir det i tillägg väldigt svårt att ta bort från din sko.

Se vårt urval av golfspikes.

Se till att hålla dina skor rena och fina så att du inte mister komfort och prestanda.

Här hittar du rengöringssaker.

close icon

Välkommen till vår nya e-handel! Klicka här för att gå tillbaka till gamla xxl.se

Bli medlem i XXL Reward - få poäng på alla köp

Få personliga erbjudanden och poäng på alla köp!