Toppfäste och glid med Rottefella Move™ Switch

Crosscountry 1

Så enkelt och så genialt – med Rottefellas innovativa Move™-system kan du enkelt flytta bindningen till den mest optimala positionen utan att behöva ta av dig skidorna och oavsett vilka skidor du har.

Även om Move™ Switch var tillgänglig endast i en begränsad upplaga på Madshus Redline IGS stighudsskida förra säsongen, tar Rottefella ett stort steg framåt den här säsongen. Ny innovation gör nämligen att systemet fungerar med de flesta monteringsplattor och kan användas på både stighudsskidor och vallningsskidor.

Flyttbara bindningar har funnits i ganska många år redan, men inte i närheten av ett så smidigt system som det Rottefella har utvecklat med Rottefella Move Switch™. För att justera bindningarnas position har man tidigare varit tvungen att ta av sig skidorna och även ha med egen nyckel till justeringen. Men den tiden är över!

Guide: köpa skinskidor

Hur fungerar det?

Move™ Switch sätts fast framför bindningen på monteringsplattan. När det är klart vrider du bara på reglaget för att hitta den position som ger den effekt du vill ha, oavsett om det är bättre glid eller fäste.

Vrid medurs för bättre fäste och moturs för bättre glid. Gör det så många gånger du behöver under turen. Med lite träning kan du till och med justera bindningspositionen i farten!

Om du är orolig för vikten spelar Move™ Switch knappast någon roll. Systemet ökar vikten med några gram per skida.

Crosscountry 2

Montering av Rottefella Move™ Switch

För dig som har eller köper skidor med Rottefellas NIS 2.0 monteringsplatta väljer du paketet Move™ Switch för NIS 2.0. Det kommer utan bindning, så du kan välja den bindning du föredrar. Välj någon av dessa Move™ Ready-bindningar:

• Xcelerator ProClassic

• Xcelerator 2.0 Classic

• Performance Classic

Även om du inte har någon NIS 2.0 monteringsplatta är det en relativt smal sak att förbereda de flesta nyare skidor för användning med Move™ Switch. Rottefella har ett adapterkit som gör att Move™ Switch-systemet kan användas på de flesta nyare skidor och monteringsplattor.

Se hur du monterar Move Switch™ med NIS 2.0 här:

NIS 1.0

Om du har ett par skidor med en NIS 1.0 monteringsplatta kan du uppgradera dessa med Rottefella Move™ Switch Kit för NIS 1.0. Du monterar enkelt adaptern och Move™ Switch på adaptern, och sedan kan du flytta bindningen utan att behöva ta av skidorna först.

Se hur du monterar Move Switch™ till NIS 1.0 här:

RMP

Skidor utan integrerade monteringsplattor. Detta möjliggjorde användningen av Rottefellas flyttbara bindningar på bland annat skidor från Atomic och Salomon. Om du har skidor med RMP kan du köpa ett Move™ Switch-kit for RMP, så att du får alla fördelar med Rottefella Move™. Om du har Atomic- eller Salomonskidor utan platta kan du enkelt montera på RMP-plattan, som är anpassad till de förborrade hålen som finns på skidorna.

IFP

Om du har ett par nyare skidor från Fischer eller Rossignol, med en IFP-monteringsplatta, kan du relativt enkelt uppgradera till Move™ Switch med Switch Kit for IFP. Det är enkelt att installera adaptern för att använda systemet.

Vem är systemet lämpligt för?

Du kanske inte ser någon flytta sin bindning i World Cup-sammanhang just nu, men i ski classic-långlopp finns det redan toppåkare som använder Move™. För toppidrottare kan Move™ Switch vara fördelaktigt i träningssammanhang. Oavsett om du är motionär eller en ivrig långlopps-deltagare kommer du att kunna justera bindningen för mer fäste uppåt och bättre glid nedåt.

close icon

Välkommen till vår nya e-handel! Klicka här för att gå tillbaka till gamla xxl.se

Bli medlem i XXL Reward

Få specialerbjudanden & 30 dagars 100% nöjd kundgaranti