3 för 2 på alla barnkläder Shoppa här

Susa nedför backarna med utrustning från Atomic 

atomic_alpint

Längtar du efter att tillbringa tid i backarna? Atomic har alpina skidor, skidglasögon och hjälmar som passar alla, oavsett nivå.

Få saker slår känslan av snö som glittrar i solen, storslagen natur och att glida in först i kön på morgonen när skidliften öppnar.


Alpinskidåkning för alla, oavsett nivå 

Balance Woman + M10 bindning

Lätthanterlig carvingskida med låg vikt, för kvinnliga skidåkare som är nybörjare eller har åkt en del. Skidan har en lätt Densolit-kärna som gör den lätt att svänga och kontrollera. Bend-X-teknologi, en flexibel och mjuk zon i bindningsområdet, hjälper också till att trycka ner skidorna med mindre kraft. 

Balanze W är lätt V-formad för att göra det enklare att svänga och stoppsladda vilket också bidrar till att det blir lättare att åka carving även för lätta skidåkare. Läs mer om skidan här.


Svängradie 

En skidas svängradie säger något om vilken typ av skida det är.

Skidor med hög svängradie är optimala för att köra stora och mjuka svängar, medan skidor med låg svängradie är bäst lämpade för korta och skarpa svängar.

Du kan naturligtvis köra skarpa svängar med en skida som har hög svängradie och vice versa, men svängradien berättar något om skidans naturliga egenskaper.


Skydda ögonen med skidglasögon från Atomic

När du åker utför är det en fördel att ha god sikt. Skidglasögon skyddar dina ögon och ansikte från snö och sol.

Count Stereo Goggles

Kvalitetsglasögon med bra passform och sfärisk dubbellins. Kat. 2-stereolins av hög kvalitet ger perfekt sikt även vid svaga ljusförhållanden. Stereolinsteknologin har 9 lager med avancerad spegelbeläggning för ökat skydd mot reflexer och reducerad trötthet i ögonen.

Live Fit-ramen formar sig omedelbart efter ansiktets konturer för en individuell passform som är så behaglig att du snabbt glömmer att du har skidglasögon på dig. Modellen har OTG LITE (Over The Glasses-kompatibilitet) och kan därmed användas ovanpå synkorrigerande glasögon. Läs mer här.


Bär alltid hjälm.

Använd alltid hjälm vid skidåkning. Hjälmen skyddar huvudet och genom att ta för vana att alltid använda den minskar risken för huvudskador.

Four Amid hjälm

Lätt och modern alpinhjälm med AMID-teknik som ger upp till 40% mer stötskydd än branschstandard. Hjälmen är väl ventilerad och väger endast 370 g. 

Four Amid-hjälmen är en populär modell som ger skydd i vilken terräng som helst. Med 360 ° Fit-systemet kan du justera hjälmen så att den sitter ordentligt. Läs mer om hjälmen här.


Här hittar du hela vårt utbud från Atomic.Läs även:


Så hittar du de perfekta alpinpjäxorna för dina fötter

Välj rätt alpinskidor

Bootfitting - specialanpassa dina alpinpjäxor

close icon

Välkommen till vår nya e-handel! Klicka här för att gå tillbaka till gamla xxl.se

Bli medlem i XXL Reward

Få specialerbjudanden & 30 dagars 100% nöjd kundgaranti