XXL Reward | -25% på alla kläder & skor* Shoppa här

Hitta den Rottefella MOVE-bindning som passar just dig

Att flytta bindningen är inget nytt – det har länge varit vanligt. Särskilt på elitnivå. Med MOVE har Rottefella gjort det möjligt att flytta bindningen utan att man behöver ta av sig skidorna – något som ger stora fördelar för skidåkare på alla nivåer.

Bättre skidupplevelser och skidprestationer

Rottefella har skapat MOVE för att göra skidglädjen ännu större. Genom att flytta bindningen kan du anpassa skidorna bättre utifrån underlag och väderförhållanden.

Rottefella MOVE är en bindning som du enkelt kan flytta under åkningen. Om du behöver bättre fäste och kontakt med snön flyttar du bindningen framåt, om du behöver bättre glid, flyttar du bindningen bakåt för att lyfta skidan upp från snön.

Besök något av våra varuhus för att få mer information om Rottefella MOVE och uppgradera din skidupplevelse hos XXL.

Rottefella MOVE har tre lösningar för att passa just dig och dina behov

MOVE SWITCH

För dig som vill ha bra skidupplevelser oavsett förhållande och terräng, vare sig det gäller skidor eller vallning, är detta lösningen för dig. Med MOVE-switch kan du välja mellan fyra lägen – neutral, två snäpp bakåt för bättre glid och ett snäpp framåt för bättre fäste.

Utan att ta av dig skidorna kan du justera bindningen för bättre fäste eller glid med MOVE-switch, och med lite övning kan du också göra det i farten.

MOVE RACE

MOVE Race är för dig som gillar att åka snabbt och vill att vallan ska hålla hela vägen. Genom att använda denna bindning får du omedelbar förbättring av glid på slät mark och i nedförsbackar.

För att flytta tyngdpunkten bakåt 30 millimeter, skjuter du MOVE-spaken framåt med en enkel handrörelse. På så sätt kan du lyfta upp skinet/vallazonen så att det krävs mer kraft för att komma i kontakt med snön. Det innebär också att du sliter mindre på fästvallan som därmed kommer att hålla längre. MOVE race-bindningen är utformad för att användas i farten så att du kan åka snabbare.

MOVE TUNE

MOVE Tune låter dig finjustera bindningen i nio positioner, för ibland är det de allra minsta detaljerna som har störst effekt. Denna bindning är väl lämpad för att få kontroll över skateskidor. Bindningarna kan justeras 6, 12 eller 18 millimeter framåt, neutralt läge eller 12, 18, 24 eller 30 millimeter bakåt.

Vid lös snö och ojämnheter i spåret är det en fördel att ha lite tryck på skidornas framdel. Då vrider du MOVE Tune bakåt tills du har skidor som flyter på snön och det känns perfekt. När föret är hårt vrider du MOVE Tune framåt för att förhindra att skidorna blir instabila – detta ger också bättre kantkontroll.

Varför använda MOVE på skinskida?

Skinskidor fungerar utmärkt för många olika snö- och väderförhållanden, och att slippa lägga tid kraft på vallning gör att skinskidor har blivit allas egendom. Det finns dock fortfarande ett sätt att justera egenskaperna på skinskidor om du vill ha mer glid eller bättre fäste.

Genom att flytta tyngdpunkten när det tar emot lite extra, eller om du vill ha mer glid, kan detta förbättras med MOVE-bindningar. För även om du har bra skidor kan du ändå tappa fästet eller så går det inte så fort som du skulle önska. Ibland ökar vikten i form av ryggsäck eller pulka.

Besök våra varuhus för att få mer information om Rottefella MOVE och uppgradera din skidupplevelse på XXL.

close icon

Välkommen till vår nya e-handel! Klicka här för att gå tillbaka till gamla xxl.se

Bli medlem i XXL Reward

Få specialerbjudanden & 30 dagars 100% nöjd kundgaranti