3 för 2 på alla barnkläder Shoppa här

Få en lyckad upplevelse med skinskidor från Atomic

atomic_guide

Nypreppade skidspår och bra glid är en bra utgångspunkt för fina upplevelser på längdskidor. Med skinskidor från Atomic slipper du valla, har alltid färdiga skidor för en tur i spåret och behöver inte valla längs vägen.

Längdåkning handlar om upplevelser och ögonblick. Många av oss har härliga minnen från stunder på skidor, kanske även en och annan dråplig upplevelse också. Som tur är blir de tråkiga stunderna ofta till roliga historier när man fått lite distans till det som hände. Vad är väl bättre än att ge bort en möjlighet för dina nära och kära att skapa egna, fina minnen på skidor? 


Slipp vallning, välj skinskidor

Med ett par skinskidor från Atomic är det lätt att hitta skidglädjen. Skinskidor har fördelen att du slipper lägga tid på att valla och får både fäste och glid i de flesta snö- och temperaturförhållanden.

Läs mer om hur du väljer skinskidor (skidor med stighudar) här.

Atomic har skinskidor för dig som vill ta dig fram i lugnare tempo och njuta av omgivningarna, för dig som utveckla din teknik och för dig som vill ha tränings- eller tävlingsskidor. 


Atomic Pro C2

atomic_pro2

Atomic Pro C2 är en mångsidig, högpresterande stighudsskida i Pro-serien, för träning under hela vintern. Skintec-stighud för bra fäste, bra glid och minimalt med underhåll. Vikt 715 gram. Pro C2 kommer i en unisexmodell och Pro C2 Light, som är en lättare skida speciellt designad för kvinnor.


Lätt att byta stighudar med Easy Skin Exchange

Alla skinskidor från Atomic har ett "Easy Skin Exchange"-system. Det gör det mycket enkelt att byta ut slitna stighudar eller byta till en annan variant. Stighudarna är limmade med ett speciellt lim som gör att de lätt kan tas av och sättas på igen och fortfarande sitta lika bra. Skidan har Easy Skin Exchange-system som gör det enkelt att byta stighud utan att använda lim eller värme.

Skinskidor från Atomic levereras med universalstighudar som är utformade för optimal balans mellan glid och fäste. För dig som vill ha högre fart och/eller stakar mycket, kan stighuden bytas till Speed Skin 430. Speed Skin 430-stighuden har längre och färre hår, vilket ger maximalt glid.

Se urvalet av stighudar från Atomic här.


Underhåll av skinskidor

Skinskidor kräver mindre underhåll, men efter ett tag samlas det skräp och valla från spåret i stighudarna varför stighudarna bör rengöras regelbundet med ett rengöringsmedel speciellt utvecklat för skinskidor. Rengöringsmedlet appliceras på ett papper och dras över stighudarna i hårets riktning.

För att öka stighudarnas livslängd bör de även impregneras. Impregnering appliceras efter att du har gjort dem rena och hjälper till så att du inte behöver rengöra stighudarna lika ofta.


På XXL får du hjälp att hitta rätt skidor!

Det viktigaste för en bra upplevelse på längdskidor är att spannet på din skida är anpassad efter din vikt och dina färdigheter. En skidas spann ger en uppfattning om hur hårt du måste trycka ner skidan för att få kontakt med snön. Samma skidor kan finnas i många olika spann, och vilket par som är rätt beror på skidåkarens vikt och åkförmåga. Om skidan är för hård blir det svårt att trycka ner tillräckligt mycket för att få grepp och om det är för mjukt kommer det att bli sämre glid.

Spannet på skinskidor från Atomic mäts ut på fabriken i Österrike och skidorna är markerade med ett klistermärke som anger vilken viktklass just detta par passar. Kom in på XXL för att hitta det perfekta paret för dig!

close icon

Välkommen till vår nya e-handel! Klicka här för att gå tillbaka till gamla xxl.se

Bli medlem i XXL Reward

Få specialerbjudanden & 30 dagars 100% nöjd kundgaranti