Välj rätt flytväst till din paddeltur!

Kajakpaddling


Välj rätt flytväst till paddling

När du skall ut och paddla så är det av största vikt att du har på dig en flytväst som är ämnad för att göra din kajaktur både smidig och säker. Det finns en del saker att tänka på när det är dags att välja flytväst inför paddelturen, i denna guide så hjälper vi dig att hitta rätt paddelflytväst.

kajaker


De olika typerna av flytvästar

Det finns flera olika typer av flytvästar till användning vid kajakpaddling, det som är gemensamt med de allra flesta är att de sitter tight med stor rörelsefrihet. Det är viktigt att flytvästen inte hindrar bålrotationen som är viktig för att ge dig som paddlare en effektiv framåtpaddling. Det är viktigt att flytvästen sitter bekvämt och att den inte begränsar dig i din paddling, en paddelflytväst skiljer sig mot andra flytvästar genom att vara kortare skuren för att ge dig så stor rörlighet som möjligt. Se vårt urval av paddelvästar och säkerhetsutrustning.

Om du däremot skall ut på en längre havspaddling så är det lämpligt att ha en flytväst som har tillgång till fickor så att du kan förvara viktiga tillbehör som kan behövas under din paddeltur.

Se hela vårt sortiment av kajaker och tillbehör till kajaker här:

Kajakväst
close icon

Välkommen till vår nya e-handel! Klicka här för att gå tillbaka till gamla xxl.se

Bli medlem i XXL Reward

Få specialerbjudanden & 30 dagars 100% nöjd kundgaranti