3 för 2 på alla barnkläder Shoppa här

Transportera din kajak

Transport av kajak


Transport av kajak

Det är vid flera tilffälen då du behöver transportera din kajak. I första hand så gäller det längre förflyttningar, som till exempel mellan din förvaringsplats och det vatten som du har tänkt dig att paddla i. Men det gäller även kortare sträckor som från bilen till bryggan eller mellan vattendrag när du redan är ute på din paddling. Det är av största vikt att man gjort sig en tanke om vad som krävs för att förflytta kajaken mellan de olika ställena. I denna guide så har vi samlat en del tips om vad som krävs för att göra din transport så enkel och lyckad som bara möjligt.

kajak i stilla vatten


FÖRFLYTTNING MED BIL

När du skall transportera din kajak med bil så är det smart att du använder dig av kajakanpassade hållare som är lätta att montera på ditt takräcke, det kommer att minska onödiga påfrestningar och slitage på skrovet till din kajak. Om du använder ändamålsenliga hållare så behöver du inte dra åt med remmar så att din kajak påfrestas i onödan. Riot har ett stort urval av hjälpmedel som gör din transport både säker och smidig.

Ett alternativ kan vara att använda sig av ett uppblåsbart stativ, dessa tar bara några minuter att montera upp och du behöver inte några verktyg för att få det till.

När du har lyft upp kajaken på takräcket så är det viktigt att du placerar kajaken så att det är jämnvikt över biltaket och att kajaken känns stabil där den ligger. Desto längre ifrån varandra som takräckena sitter desto bättre är det för körningen. Se till att kajaken är så rak som möjligt i körriktningen så minskar du på sidotrycket från vinden under bilkörningen.

transport av kajak


FÖRFLYTTNING MED VAGN

När du skall förflytta dig kortare sträckor så är en kajakvagn ett mycket smidigt alternativ. Det är viktigt att det är enkelt att fälla ihop vagnen och att det går att plocka bort hjulen med snabbsprintar. Detta gör att du kan packa med den i din kajak så att du även kan använda den om du skall transportera din kajak på land under kajakturen. 

close icon

Välkommen till vår nya e-handel! Klicka här för att gå tillbaka till gamla xxl.se

Bli medlem i XXL Reward

Få specialerbjudanden & 30 dagars 100% nöjd kundgaranti