3 för 2 på alla barnkläder Shoppa här

Inomhusskor

Är du på väg att köpa nya inomhusskor? I denna guide har vi samlat tips och råd kring vad som är viktigt att tänka på för du ska hitta rätt sko just för dig. Inom kategorin inomhusskor finns en mängd olika skor som passar för olika typer av aktiviteter, till exempel handboll, innebandy, basket, gymträning, fitness, aerobics och volleyboll. För att förenkla det hela kan skorna delas in i två olika underkategorier, skor för bollsporter och skor för gymträning.

Bollsporter
Om du spelar handboll, innebandy, basket, volleyboll eller liknande ska du definitivt satsa på en sko lämpad för just det. Det som är gemensamt för skor i denna kategori är att de är utrustade med en sula undertill med mycket bra grepp för att möjliggöra de snabba riktningsförändringar som ofta sker inomhus under träning och match. Gummiblandningen är anpassad för inomhusgolv i hallar, och färgar givetvis heller inte av sig. En annan avgörande detalj på dessa skor är stabiliteten. När du är aktiv under träning eller match är det viktigt att skon ger dig den stabilitet och support du är i behov av. Foten rör sig i många olika riktningar och det är därför viktigt att stabiliteten i skons sula kan parera det. Stabiliteten i skon sitter alltid i sulan och har inget att göra med hur stabil ovandelen känns. Det är även viktigt att skon är utrustad med stötdämpning, med tanke på hur hårda golven är inomhus.

Inomhusskor till bollsporter för herr, dam och barn.

Träning i grupp

Gymträning
Under kategorin träning finns det även här många olika aktiviteter. Det handlar om styrketräning, crossfit, aerobics, crosstrainer eller zumba, helt enkelt alla olika typer av träning du kan bedriva på gymmet. Gemensamt för denna typ av träning är att du i de flesta fall även kan använda en sko lämpad för bollsporter, men du kommer troligtvis ha större glädje av skon om du satsar på en som är bättre lämpad för just träning på gym. Skorna som ligger under kategorin träning/fitness/studio är i de flesta fall nättare och smidigare än skorna för bollsporter, i och med att du ofta inte har behov av samma stabilitet och dämpning. Många av modellerna är även mer flexibla för att möjliggöra för foten att röra sig så naturligt som möjligt. Tränar du inomhus på gymmet är det viktigare att köpa en sko med god markkontakt (plattare sula) så att det renderar maximal styrka vid utförandet av övningarna.

Speciellt viktigt med en platt sula på skorna är det om du tränar med fria vikter, exempelvis skivstänger, kettlebells och hantlar. Här når du bäst resultat om du kan stå så stadigt som möjligt på marken, och det gör du ju lägre du kommer med fötterna mot marken. Därför är det inte att föredra att använda ett par löparskor vid träning med fria vikter då de oftast är uppbygga med en högre sula och mycket stötdämpning. Det skapar en instabilitet som gör att dina resultat försämras. Enda gången det är att föredra en löparsko inomhus på gymmet är när du tränar på löpband.

Träningsskor till gymträning för herr och dam.

close icon

Välkommen till vår nya e-handel! Klicka här för att gå tillbaka till gamla xxl.se

Bli medlem i XXL Reward

Få specialerbjudanden & 30 dagars 100% nöjd kundgaranti