Välj rätt sport-bh från Casall

Kvinna med sport-bh

När du använder dig av en vanlig bh ger det dig ett visst stöd, men för ett träningspass som kräver mer rörelse så är det viktigt att du använder en sport-bh för att få det extra stödet som behövs.

När du köper en ny sport-bh är det viktigt att den känns rätt för dig, samt att den sitter perfekt så att du får ut maximalt av din träning utan att irritera dig över skav och liknande.

Vi rekommenderar att du noggrant testar ut din sport-bh för att hitta den modell som passar bäst till den träningsform du skall utöva. Om du föredrar en sport-bh som sitter mycket tight för mer intensiva träningsformer så kan en sport-bh med medium- eller hög support vara den som passar dig bäst.

Hur väljer du rätt sport-bh?

Innan du köper en sport-bh finns några viktiga punkter och frågeställningar du bör gå igenom.

  • Vilken typ av träning är det du skall utöva? Träningsformer har väldigt olika intensitet och detta har en avgörande betydelse när det kommer till ditt val av sport-bh.

  • Hitta rätt kupstorlek. Många av Casalls modeller har extra support för större kupstorlekar.

  • Se till att din sport-bh sitter väldigt tight, mycket tightare än en vanlig bh då det är ett funktionsplagg. Se till att sport-bhn inte inte skär in för mycket i skuldror och axlar då detta kan upplevas som ett störningsmoment när du tränar.

Träning med låg intensitet

När du tränar med låg intensitet, som till exempel yoga är det inte lika viktigt att ha en sport-bh med hög support. Här är flexibilitet det viktigaste och att du känner dig bekväm i din sport-bh. Det räcker oftast med en sport-bh som har låg till medel support. Våra modeller från Casall med låg support hittar du här.

Träning med hög intensitet

För mer intensiv träning som till exempel löpning så är det väldigt viktigt att du använder en sport-bh med hög support. Gärna en sport-bh med dubbel knäppning i ryggen för att kunna ge dig det stöd du behöver. Våra modeller från Casall med hög support hittar du här.
close icon

Välkommen till vår nya e-handel! Klicka här för att gå tillbaka till gamla xxl.se

Bli medlem i XXL Reward

Få specialerbjudanden & 30 dagars 100% nöjd kundgaranti