XXL ger dig mer julklappar för pengarna! 🎄 Till kampanjen

Välj rätt handboll

Handbollskast


Att välja rätt handboll

Handbollar kommer i tre officiella storlekar, i tillägg till detta så finns storleken 0 som är anpassad för de allra minsta spelarna.

  • 1 50-52cm 275-325g C-Pojk/B-Flick
  • 2 54-56cm 325-400g A-Pojk/Damjuniorer/Damer
  • 3 58-60cm 425-475g Herrjunior/Herrar


Se hela vårt sortiment av handbollar.

handboll avbytarbänk


DE OLIKA BOLLARNA:

Syntetiskt: Syntetiska bollar kan användas både inom och utomhus, de kan ofta verka lite glattare än läderbollar och ger därför inte lika bra grepp.

Läder: Läder passar bäst till spel inomhus på alla underlag, de ger ett mycket bra grepp, bra känsla och sitter bra i handen.

Tips: Förvara bollen torrt och kyligt, då håller den mycket längre! Köp med dig en bollpumpoch ventil så slipper du att irritera dig över en boll med lite luft. Det är en billig investering som du kommer att få glädje av. Har du kommit ihåg bollklister, klisterborttagning och ispåse?

Handboll frikast


TILLBEHÖR TILL HANDBOLLEN.

När man spelar handboll så finns det en hel del nödvändiga nödvändiga tillbehör för att göra spelet ännu bättre, bland tillbehören så hittar man handbollsklister, klisterväck samt vattenflaskor med mera!

Se alla våra handbollstillbehör.

Handboll knäskydd


RÄTT SKYDD TILL HANDBOLL

Handboll är utan tvekan en av världens tuffaste sporter och det är av yttersta vikt att framförallt knän och armbågar är skyddade under spelet. Då du ofta landar på antingen knänan eller armbågarna kan det fort göra ont om kroppen inte har det riktga skydden.

Se våra speciellt för handboll framtagna knä och armbågsskydd.

Se hela vårt sortiment av skydd.

close icon

Välkommen till vår nya e-handel! Klicka här för att gå tillbaka till gamla xxl.se

Bli medlem i XXL Reward - få poäng på alla köp

Få personliga erbjudanden och poäng på alla köp!