3 för 2 på alla barnkläder Shoppa här

Select Brilliant FIFA Fotboll

brilliant fotboll


Testvinnare - Brilliant Super FIFA

2015 så släppte Select en ny modell av fotbollen Brilliant Super. En redan bra matchboll har blivit ännu bättre. Med den klassiska 32-panelsdesignen har Select tagit fram en fotboll i absolut världsklass.

Se våra Brilliant Super fotbollar.

Fotbollsmålvakt i övre hörnet


STOR TEST AV FOTBOLLAR!

Institute of Health & Sports Science vid University of Tsukuba i Japan genomförde inför fotbolls-VM 2014 ett test av fotbollar. Bland annat testades VM-bollarna Brazuca och Jabulani.

Syftet med testet var att se hur antalet paneler påverkar bollens aerodynamik. I början av 2015 utförde samma institut samma test på fem av Selects nya bollar, däribland den nya toppmodellen Brilliant Super.

Testet visade att Brilliant har mindre luftmotstånd än både Brazuca och Jabulani, samt att den också svävade lättare genom luften. Översatt till fotbollsspråk innebär detta att Brilliant har en stabilare väg genom luften, vilket gör det enklare för den som skall ta emot passningen (eller försöka rädda skottet) att bedöma var den hamnar – vilket innebär att det är spelarens skicklighet som avgör, inte bollens oberäknelighet. Select har tillverkat fotbollar med 32 paneler sedan 1962. Andra företag har de senaste åren laborerat med andra typer av designer. Testet i Japan visar att 32 panelsdesignen fortfarande är den som ger stabilast bollar. Här ser du ett urval av Selects fotbollar.
Se hela vårt urval av fotbollar.

close icon

Välkommen till vår nya e-handel! Klicka här för att gå tillbaka till gamla xxl.se

Bli medlem i XXL Reward

Få specialerbjudanden & 30 dagars 100% nöjd kundgaranti