3 för 2 på alla barnkläder Shoppa här

Skydda huvudet med Headstrong Headguard

headstrong_4

Under de senaste åren har fokus på huvudskador inom fotbollen fått mer uppmärksamhet. Ett mer fysiskt spel har lett till fler skador, och huvudskador är ett växande problem inom sporten.

Under årens lopp har man insett att det är omöjligt att förbjuda nickningar i fotboll. Headstrong vill därför skydda spelare under tävling och träning. Studier i USA visar att de flesta huvudskador sker genom slag mot huvudet, kollisioner, fall och från armbågar.

Headstrong älskar fotboll och därför har de utvecklat Headstrong Headguard. Skyddet är särskilt utvecklat för fotbollsspelare och kommer inte att påverka deras spelförmåga. 

Vad är Headstrong Headguard?

Headstrong Headguard har varit under utveckling i flera år. Det beror på att de vill vara säkra på att de tar fram ett säkert alternativ som verkligen kan göra skillnad. Det är utformat med patenterad IMPALT-gel (Impact Absorbing Liquid Technology) som ger bästa möjliga skydd mot stötar i bakhuvudet.

headstrong_1


Studier visar att bakhuvudet och tinningen är de områden som är mest mottagliga för huvudskador, därför skyddar Headstrong Headguard extra noga i dessa områden. Det är vadderat baktill och har ett tunt lager på sidorna. Därför kan du nicka på samma sätt som tidigare. Skyddet kommer inte att vara i vägen under spel, eftersom det sitter ordentligt på huvudet.


Fördelar med Headstrong Headguard

Den mest uppenbara fördelen med att använda Headstrong Headguard är att det skyddar huvudet. Med den typen av skydd kanske du också blir en lite tuffare spelare och får mer kontroll när du nickar.

Att använda den här typen av skydd kommer också att minska risken för hjärnskakning och andra huvudskador.

Spela säkert – använd Headstrong Headguard


Källa: https://headstrong.eu/shop/frontpage.html 


Läs också

Välj rätt fotbollsskor

Klä dig för vinterfotboll

close icon

Välkommen till vår nya e-handel! Klicka här för att gå tillbaka till gamla xxl.se

Bli medlem i XXL Reward

Få specialerbjudanden & 30 dagars 100% nöjd kundgaranti