Hitta rätt löparskor med Fitstation

fitstation_ny_4

NYHET! Nu kan du se resultatet av dina skanningar på Mitt konto på xxl.se.


Löparskor är den viktigaste investeringen du gör när du börjar springa. Med Fitstation foot scan får du hjälp att hitta de löparskor, och även sulor, som passar just dina fötter och ditt löpsteg.

Löpning är en bra, effektiv och lättillgänglig träningsform. För att springa behöver du relativt lite utrustning -i praktiken behöver du bara gå ut och sätta igång.

Fel löparskor; om de glappar i hälen, trycker över fotleden, skaver mot tårna eller ger för mycket eller för lite stöd, kan göra löpupplevelsen sämre och i värsta fall leda till belastningsskador.

Fitstation hjälper dig att hitta löparskor och sulor som passar just dina fötter och ditt löpsteg. Med hjälp av avancerad 3D-teknik från svenska teknikföretaget Volumental mäter och analyserar Fitstation ditt steg, genom att gå eller springa på en integrerad sensorplatta. AI-teknik jämför resultaten med en databas som innehåller fotskanningar från 14 miljoner människor, och ger dig förslag på löparskor som är rätt för dig.


Att skanna fötterna med hjälp av Fitstation är gratis och tar bara 3 - 5 minuter. Om du vill så skickar vi resultatet till dig via e-post. Du kan även se resultatet av dina skanningar på Mitt konto på xxl.se.


Hur kan jag vara säker på att skorna som rekommenderas passar just mig?

Ta ställning till om du främst ska springa korta och snabba turer, intervaller på asfalt eller långa sträckor i terrängen. I tillägg till passform och hur mycket stöd och stabilitet du behöver, är underlag och vilken typ av träning du ska utföra viktigt att känna till vid val av skor. Därför får du naturligtvis experthandledning från våra skickliga medarbetare för att kartlägga dina behov. Genom att kombinera analysen från Fitstation med dina önskemål och behov ger vi dig vägledning så att du ska kunna välja löparskor som passar både dina fötter, underlag och den typ av träning du vill använda skorna till.

fs_1

Se vårt sortiment av löparskor här

Behöver du tips på hur du ska komma igång med löpningen?
Se våra tips och råd om löpteknik här.

close icon

Välkommen till vår nya e-handel! Klicka här för att gå tillbaka till gamla xxl.se

Bli medlem i XXL Reward

Få specialerbjudanden & 30 dagars 100% nöjd kundgaranti