3 för 2 på alla barnkläder Shoppa här

VÄLJ BÄTTRE MED HAGLÖFS

Haglöfs w50


Är du orolig för miljön och vill göra bättre val? Under flera år har Haglöfs arbetat för att produkterna ska ha en så liten miljö- och klimatpåverkan som möjligt.

Haglöfs tillverkar utrustning som har lång hållbarhet och som kan användas av alla oavsett nivå.


UTRUSTNING SOM HÅLLER

Haglöfs menar att vissa produkter ska hålla en livstid. Därför utvecklar de produkter med till exempel extra starka dragkedjor på jackor och byxor och gör blixtlås lätta att byta ut om de skulle bli skadade.

Hållbart material varar säsong efter säsong och det är något Haglöfs strävar efter. Innan 2025 har de som mål att producera en hel kollektion gjord av 100% återvunnet eller förnybart material. På XXL hittar du Mimic-kollektionen, som är tillverkad av återvunnet material.


REPARATION OCH UNDERHÅLL

Ta väl hand om din utrustning och reparera den istället för att köpa ny – det är ett bra val för miljön. Impregnera jackan för bättre livslängd eller reparera hålet i dina favoritvandringsbyxor istället för att köpa nya.

Läs våra tips och råd om tvätt och impregnering här


BLUESIGN®

Haglöfs fokuserar på att produkterna de producerar ska ha så liten påverkan på miljön som möjligt. Därför är många av deras produkter bluesign®-certifierade. Det innebär att material och komponenter producerats med strikta krav på vilka kemikalier som används och med bästa möjliga resurseffektivitet.

Med bluesign® används våra naturresurser på ett ansvarsfullt sätt; råvarorna har begränsats och utsläpp av vatten och luft har minskat. Så länge minst 90% av materialet är bluesign®-godkänt, kan de klassificeras som en bluesign®-produkt.

Genom att använda bluesign®-material vill Haglöfs ta bort ämnen som är farliga för människor och miljö - i allt från garn, färgämnen och tillsatser till färdiga material och produkter.


Läs mer om bluesign®


ULL OCH DUN

Tänker du på djurens välbefinnande och hur djuren har behandlats när du tittar på en dunjacka eller produkter som innehåller ull?

Haglöfs använder dun som är certifierad enligt Responsible Down Standard. Då är det möjligt att spåra dunet hela vägen tillbaka till var den ursprungligen kommer ifrån, för att säkerställa att djuren har behandlats väl.

Så hur är det med Haglöfs ull? All ull som används i Haglöfs produkter är mulesingfri. 

Se vårt stora utbud från Haglöfs

close icon

Välkommen till vår nya e-handel! Klicka här för att gå tillbaka till gamla xxl.se

Bli medlem i XXL Reward

Få specialerbjudanden & 30 dagars 100% nöjd kundgaranti