3 för 2 på alla barnkläder Shoppa här

Roliga vinteraktiviteter med barn

vinteraktiviteter_1

Lägg bort surfplattan och tv-spelet och ge er ut!


Vintern är en härlig tid för fina upplevelser utomhus. Så länge man har på sig varma kläder som tål snö och vind finns det många anledningar att ge sig ut!

Här får du några tips på roliga aktiviteter som passar perfekt för kalla och snöiga månader.

Utflykt med brasa

Om det finns snö är det perfekt att kombinera utflykten med att göra upp en eld. Få saker är mysigare än att umgås runt en eld.

Åka pulka

Att åka pulka är kul för både stora och små och allt du behöver är en backe och något att åka på. XXL har både pulkor, snowracers, stjärtlappar och åkmattor.

Att åka pulka är dessutom en perfekt anledning att få lite träning samtidigt som du tillbringar kvalitetstid med barnen. När du har åkt nedför backen springer eller går du snabbt upp igen. Dra minstingen efter dig, så får du ett riktigt tufft träningspass.

vinteraktiviteter_3

Friidott i snön

Ordna en tävling med exempelvis längdhopp, snöbollskast i en hink, spjutkastning med skidstav, stafett och andra aktiviteter som ni hittar på tillsammans. Här är det bara fantasin som sätter gränser!

Snögrotta

Hitta eller gör en stor snöhög. Använd en bra snöspade och gräv. Var inte för snabb och kontrollera att det finns tillräckligt bärkraft i taket. Märk ut runt snögrottan när den är klar, så att ingen trampar igenom den.

Skidskytte

Preparera en runda för längdåkning där det finns skjutområden. Man kan skjuta med pil och båge, det är roligt för barn och vuxna i alla åldrar. Glöm inte att tänka på säkerheten!

Om barnen är större kan de också skjuta med luftgevär eller luftpistol, både liggande och stående. Tänk på säkerheten och håll barnen under uppsikt vid användning av vapen. Följ gällande lagar och bestämmelser.

Man kan också blåsa upp en massa ballonger och hänga upp dem i träd, på stavar och liknande. För att ”skjuta” sticker man med eller kastar stavar. Anpassa höjd och ambitionsnivå efter barnens ålder.

Ett sista alternativ, särskilt om det är kramsnö, är att sätta upp plåtburkar och kasta snöbollar på dem!

Snölyktor

Gör en ring av snöbollar. Lägg sedan en ny, lite mindre, ring ovanpå. Fortsätt att lägga ringar med snöbollar så att det bildas en pyramid tills det bara finns en liten öppning längst upp. Tänd ett värmeljus och sätt i ljuslyktan. Täck hålet i toppen med en snöboll eller två. Gör gärna flera snölyktor, det är både enkelt och vackert!

vinteraktiviteter_4

Flaskbob

Fyll en plastflaska med vatten. Hitta en sluttning och tryck ner flaska en bit i snön och dra nedför backen så att att det bildas en ”bob-bana”. Gör några flacka svängar, tunnlar och hopp här och var så blir banan extra rolig. 

Testa att skicka ned flaskan från toppen så ser du snabbt var det behövs förstärkningar eller doseringar. Ta fram en klocka och tävla om vem som får den snabbaste tiden. Man kan också duscha flaskbanan med vatten och låta det frysa till över natten. Då går det riktigt snabbt!

close icon

Välkommen till vår nya e-handel! Klicka här för att gå tillbaka till gamla xxl.se

Bli medlem i XXL Reward

Få specialerbjudanden & 30 dagars 100% nöjd kundgaranti