Tälta i snö

anna-och-emil_påsklovet_3

Tälta i snö. En dröm eller mardröm? Det finns ett par enkla tips som gör detta till ett mysigt äventyr tillsammans, oavsett om man är på en fjälltopp eller på bakgården. Här ger Anna och Emil sina (och sina följares (!) bästa tips och råd!


Välja plats

Platta till platsen ni valt att tälta på med skidorna och låt frysa ihop innan tältet sätts upp. Och! Finns det möjlighet att gräva ett hål (grop) i snön mellan sovdelen och delen där man kan ligga packningen är det verkligen att föredra. Hur mycket skönare är det inte att kunna stå raklång och hålla på med sin packning istället för att krypa runt?

anna-och-emil_påsklovet_2


Bra-att-ha-saker

Varmvattenflaska (som håller tätt) som man lägger i säcken före man kryper ned.

För mysfaktorn: en ledslinga för ljuset!

För komforten: en mikrofiberduk att torka bort fukten från insidan av tältduken på morgonkvisten.


Kläder

Hur kallt det än är, så bör man klä av sig de yttrelagren men behålla underställen i ull på och gärna en baklava på huvudet som gör att man håller värmen. Och är det riktigt kallt kan man ha en sån där fin pälsmössa på huvudet!

Barnen som rör på sig en hel del, kan med fördel ha ett mellanlager på sig när de sover så att de fortfarande håller värmen om de råkar krypa ur säcken under natten.

Dun tofflor! Perfekta att sova i och också kunna krypa runt i tältet med.


Mat

Matlagningen - enklast möjliga för att snabbt få till maten och njuta mer av att äta än att tillaga. Vår favorit är Curry kyckling eller en gulasch på burk och sen en klassisk havregrynsgröt till frukost. Och har man lite pannkakor över hemifrån är de himla goda att steka upp i lite smör och med socker!

anna-och-emil-påsk


Och, till sist

Man behöver inte ta sig långt bort eller till någon särskild plats för att det ska bli ett äventyr för och tillsammans med det små. Tänk lite mindre, lite enklare, lite roligare!

Här kan du se hela listan med produkter som Anna och Emil hade med sig på sitt tältäventyr! Lycka till!

close icon

Välkommen till vår nya e-handel! Klicka här för att gå tillbaka till gamla xxl.se

Bli medlem i XXL Reward - få poäng på alla köp

Få personliga erbjudanden och poäng på alla köp!