XXL ger dig mer julklappar för pengarna! 🎄 Till kampanjen

Ut på tur med kids…

a-e-2

… kan ju kännas som att bestiga Kebnekaise innan man ens tagit sig ut. Men (!) det finns några små knep som gör att man faktiskt kan bestiga Kebnekaise, eller ja, kanske mer kullen bakom huset eller göra den där gemensamma fjällturen på höstlovet!

Tips nummer 1 - Matsäck!

Inget äventyr är ett äventyr utan energi. Och gott ska det vara! Gärna lite treats i form av godsaker. Men även sånt som gör att man faktiskt bli lite mätt. Det ska vara lätt att ta med, lätt att äta och uppskattat av alla. Så vad kan man då ha med? Torkad frukt är en räddande ängel, men man kan också att blanda lite torkad frukt med lite granola (ja det är sant!) tillsammans med choklad. Perfekt att ge barnen en egen lite påse att ha i sin lilla ryggsäck. Smörgåsar med pålägg. Frukt. En termos med varm korv är heller aldrig fel. Eller varmt vatten för att hälla i frystorkad mat (favoriten är kyckling curry – för hela familjen). Och glöm inte bullen (köpta från macken funkar lika bra som mormors, men har man den där bageriådran – dröm att ha med sig egna)! Eller hemmagjorda energibars (havregryn, torkade bär, kanel, nötsmör, choklad.. superenkelt att göra supergott att äta).

e-a-f-4

Tips nummer 2 - Sänk kraven!

Gör äventyret så att det är LAGOM utmanande. Alla ska kunna hänga på och är det lite korta ben – bärstol eller bärsele eller en förälders axlar är himla bra transportsätt. Men att ta sig ut tillsammans är väl mödan värd när man väl har tagit sig ut, även om man bara tar sig till bäcken i botten av backen. Huvudsaken är väl faktiskt att man tar sig ut. Tillsammans! För ju fler gånger man tar sig ut, desto enklare blir det. Både med vad man faktiskt behöver ha med sig men också hur man gör det.

Tips nummer 3 - Sköna kläder!

Att vara för varmt är ju obehagligt, både för stora och små. Men att frysa är heller inte kul. Därför är det väldigt bra att klä sig i lager. Ull är alltid bra, det håller dig torr även fast än du svettas, och är bra även för barnen. Sen är det aldrig fel att ha ett mellanlager som man lätt kan ta av sig om man blir varm. Men också ha ett extra lager med sig, vi har alltid en extra jacka (lättviktsdunjacka är grejen!) med oss som vi både kan dra utan på skaljackan och sätta på sig under. Ett ombyte – torra strumpor, torr sporttop, extra tröja och en extra uppsättning för barnen är bra att ha. Barnen behöver, precis som vi, sköna skor. De bör stå emot lite väta, men att gå i stövlar kan vara lite klumpigt, så vandringskängor eller lite rejälare springskor är att rekommendera. Sköna att gå i och om man har en extra socka med kan man alltid byta torrt när man stannar.

a-e-3-v

Tips nummer 4 – Att uppskatta det lilla!

Man behöver inte åka till fjällen flera timmar i bil bort. Det räcker med att ta sig ut i skogen bakom huset eller berget en kort bilresa bort. Tänk ”det lilla är gott nog”. För på riktigt – kids behöver sällan vyerna, bergen, solnedgången, storskogen, för att känna att de är på äventyr. Kanske ska vi lära lite mer av dem? Att uppskatta det lilla.

Och med dessa ord vill vi önska er en fin höst med mycket tid utomhus, tillsammans. Med goda treats, matiga mackor, blöta fötter som får bli torra vid en eld (eller genom ett par torra strumpor), nyupptäckta stigar, trötta barn som blir lyriska över den där pinnen bredvid stigen… helt enkelt det lilla äventyret i det stora. Eller det stora äventyret i det lilla.

Helt enkelt att ni ska ta er ut!

Anna & Emil

close icon

Välkommen till vår nya e-handel! Klicka här för att gå tillbaka till gamla xxl.se

Bli medlem i XXL Reward - få poäng på alla köp

Få personliga erbjudanden och poäng på alla köp!