XXL logo
Logga in
  • Fri fraktpå ordrar över 399:-*
  • Friabyten & returer*
  • 365dagars öppet köp

Ta med barnen på träningen med en multisportvagn

Multisportvagn 2

 Vill du ta med barnen på löprundan eller cykelturen och även ha en barnvagn du kan använda som vanligt när du kommer fram? Då är en multisportvagn den rätta produkten för dig.

 En multisportvagn är en smart investering när du vill ha en vagn som kan användas till flera olika aktiviteter. Om du är en aktiv förälder och har en multisportvagn kan du enkelt ta med dig barnen när du tränar och ni får alla en härlig upplevelse. Multifunktionella cykelvagnar kan användas som barnvagn, löpvagn, pulka eller transportvagn beroende på vilken extra utrustning man har till vagnen. Med fler användningsområden kan vagnen användas mer och man behöver inte köpa olika produkter för olika ändamål. 

Vad behöver man tänka på när man ska välja multisportvagn?

Cykelvagnen ska vara av bra kvalité och vara CE-märkt och ha 5-puktssele, vilket också en fördel om man önskar använda vagnen till flera aktiviteter än bara som en cykelvagn.

En ihopfällbar vagn kan vara till stor fördel om man önskar ha med vagnen i bilen och den tar också mindre plats i förrådet. Välj en vagn som är ordentligt testad så att du vet att den är trygg och säker. Multisportvagnarna utsätts för en hel del stryk när den används och det är viktigt att vagnen tål detta. Det är också viktigt att tänka på komforten, sitter barnet bekvämt i vagnen blir turen genast en bättre upplevelse.

Lätta och funktionella multisportvagnar från Thule i vårt sortiment. 

Chariot Lite biketrailer w/strollerkit 

En sportig barnvagn för vardagsbruk med plats för ett eller två barn. Kan användas till cykling, löpning, promenader och längdskidåkning. Vagnen väger 1,7 kg. Thule Chariot Lite är en användarvänlig och praktisk multisportvagn som är enkel att ta med sig. Till vagnen ingår ett standardpaket, som innehåller cykel- och promenadkit, ventiler och lampa, fjädring, justerbart handtag och enkel hopfällning.

Cheetah 2 XT trailer biketrailer w/strollerkit 

En aerodynamisk cykel- och barnvagn som har extrautrustning som man kan välja att köpa till, då kan den även användas som joggingvagn och pulka för längdskidor. Prisvärd, multifunktionell, många möjligheter.
Cheetah XT 2 har nydesignat Thule VersaClick-system, justerbart handtag (RightHeight) och förbättrade reflexer. Thule Chariot Cheetah XT 2 levereras med både Trailer Kit och Stroller Kit, så att du kan använda din nya vagn som en barnvagn eller cykelvagn så snart du har packat upp den. Barnvagnshjulen kan enkelt förvaras på cykelvagnen när den används så, kopplas bort och användas som barnvagn dit man kommer. 

Sport 2 biketrailer w/strollerkit fra Thule 

En cykelvagn för cykling, promenader, löpning. Cykel- och promenadkit medföljer. Komfort och allsidighet för aktiva familjer. Plats för två barn. Vikt 15,9 kg. En robust och användbar cykelvagn med smarta lösningar i välkänd Thule-kvalitet. Här kommer säkerheten i första hand och hållbarheten är mycket bra. Vagnen är hopfällbar och med Thule Click n’ Store kan promenadhjulen förvaras på cykelvagnens Versa Wing under cyklingen.

Se alla våra multisportvagnar här

Multisportvagn 3

Tillbehör till multisportvagnar 

Ska man ha med sig spädbarn i cykelvagnen bör man ha ett vadderat barnsits. Chariot Infant sling från Thule är en vadderad barnsits som ger din bebis maximalt stöd och maximal stabilitet i cykelvagnen. Passar för bebisar från 1 till 10 månader och ska endast användas när multidsportvagnen används som barnvagn.

Om barnet behöver en åkpåse så är Thule Bunting Bag ett bra alternativ. Denna åkpåse är välisolerad med fleecefoder och har reglerbar huva. Åkpåsen är anpassad för alla 5-punktsselar och passar barn från nyfödda upptill 2 års ålder. Stora dragkedjor gör det enkelt att lägga i och ta ut barnet ur påsen och påsen är enkel att rengöra.

Thule Extra Hitch är ett extra fäste till Chariot (Axle-Mount ezHitch-partial) som gör att du enkelt kan koppla kärran till flera olika cyklar.

Se alla tillbehör här 

Multisportvagn Anna och Emil

Anna och Emil Jönsson Haag är aktiva föräldrar som gärna tar med sig sin son på träningsrundan. Nedan kan du läsa Anna`s bästa tips för att träningsrundan med barnen ska bli en bra upplevelse för alla i familjen.

Tips till träning med multisportvagn med Anna Haag 

"Den vagn jag använt absolut mest sedan det blev barmark (men också i vintras) är Thule Glide 2. En mer lättsprungen vagn får man leta efter! Dessutom sitter de små bra i den, man kan fälla sätet så det nästan blir helt platt, skärmen täcker lagom mycket av synen ut, mot sol och vind. Däremot kan man inte sätta dem upp helt rakt, men de sitter ju bättre lite lätt bakåt lutat. Med flaskhållaren som tillbehör så kan man springa riktigt långa turer och dessutom stoppa ned det viktigaste för mini i fickan under vagnen. Bromsen är en dröm i snabbare nedförsbackar för att kunna fortsätta springa lätt! Vi hade också bassinetten när mini var riktigt liten, bäddade om honom rejält och sprang sedan med vagnen. Basinetten passar också till Thule Urban Glide 2. Det man ska komma ihåg är att man inte rekommenderas springa med bebisen innan den är stabilare i nacke, så det måste man själv ta ett beslut på när man känner sig redo att göra det. Det enda minuset är att det är svårt att ha denna som cityvagn då det är nästintill omöjligt att inte riva ned en massa inredning om man går på stan med den eller ska försöka ta sig in på en buss. Det är helt enkelt en ren löpvagn. Men som du kan springa med på både stig, grusväg och asfalt!” 

"En annan vagn som har lite fler användningsområden är Thule Chariot Sport. Med de olika tillbehören kan du gå, springa, cykla och åka skidor/rullskidor. Den rullar inte riktigt lika lätt som Glide, men lättare än Urban Glide. Du kan inte fälla så att barnet blir liggande, men du kan fälla sätet så det i alla fall lutas bakåt. De första månaderna (upp till åtta månader tror jag) hade vi mini i en sk baby sling, en insats som man sätter över det vanliga sätet och det blir ungefär som en liten hängmatta. Och sedan gick vi över till baby supporter som är lite mer stöd än det vanliga sätet, men fortfarande mer ett säte än en hängmatta. Den ultimata multisportvagnen skulle jag säga med det enda minuset att barnet inte kan ligga ned, utan mer bara sitta bakåtlutat. Men du får med dig massa extra grejer både inuti vagnen men framför allt i fickorna utanpå och barnen sitter bra och ser bra ut i dem.” 

Annas tips & trix:

- Barn vill ha det mysigt när de sitter i vagnen, men inte för varmt, så ha lite koll på hur mycket kläder just ditt barn vill ha och under de lite kallare årstiderna (när det ligger under 10 grader) så är en åkpåse en väldigt bra investering! 

- För att barnen ska tycka att det är kul så kan det vara bra att först vänja dem vid turer i vagnen som är lite kortare och kanske går till en lekpark eller till ett naturligt ställe för ett stopp! 

- Behöver ditt barn napp och snuttefilt för att sova? Glöm för gudsskull inte att ta med det! 

- Ha med lite extra energi både för dig själv och för barnen om krisen är framme, lika så en liten påse med det nödvändigaste för ett eventuellt blöjbyte, men packa inte för mycket! 

- Barnen kommer inte vara nöjda varje gång man ger sig ut, men ha tålamod och prova dig fram hur du får ditt barn nöjt. Min erfarenhet säger dock att det ibland kan vara bättre att fortsätta framåt även om barnet är missnöjd, då alternativet att stanna kanske gör att det tar dubbelt så lång tid och ofta vill barnen inte alls ned i vagnen igen. Så om det känns ok, så försök hellre distrahera och fortsätt framåt. Prova dig fram och hitta ditt sätt och känn att det är ok att barnen inte alltid är sprudlande i vagnen. 

- Tänk på din hållning när du springer så du inte sjunker ihop för mycket med kroppen och belastar snett och fel. 

- Experimentera med höjden på handtaget på vagnen för att hitta en avslappnad hållning i axlarna när du springer eller går. 

Försök skjuta vagnen framför dig utan att förändra ditt löpsteg eller hållning (speciellt i uppförsbackar då det är lätt att fästa blicken i backen och hamna i en väldigt framåtböjd position). 

- Byt vilken arm du skjuter vagnen med, spring ibland med båda och ibland med bara en hand. Det ger också lite styrka i överkroppen, vilket ju inte är helt fel! 

- Packa inte vagnen för tung för de mindre utflykterna! 

- Och tro det eller ej, men kommer man upp i lite fart med vagnarna går de nästan av sig själva så våga prova springa intervaller om du är van löpare - det blir makalöst bra träning! 

 

19 juni 2021

Bli medlem i XXL Reward - få poäng på alla köp

Få personliga erbjudanden och poäng på alla köp!