6 tips på enklare utomhusaktiviteter som du kan göra hemma med dina barn.

tälta i trädgården

Med begränsade möjligheter att kunna röra sig fritt på grund av det rådande coronaviruset, har vi sammanställt några få tips på utomhusaktiviteter du enkelt kan genomföra hemma i trädgården tillsammans med hela familjen.

Det blir fort tråkigt av att bara sitta still, speciellt när våren kommer smygande och solen börjar titta fram. Om du har en trädgård finns det massor av möjligheter att hålla sig aktiv och bli av med lite överskottsenergi utan att behöva komma för nära andra människor.

Gör en hinderbana

Använd det du har och bygg en hinderbana som hela familjen kan vara med på. Man kan klättra över eller krypa under bord, skor och kottar kan användas som koner att springa sicksacklöpning emellan och på en bräda kan man gå balansgång. Här är det bara fantasin som sätter gränser. Är det fortfarande snö där du bor? Att köra hinderbana fungerar lika bra på snö som i en vårig trädgård!

Ha kul på studsmattan

Backflip, saltomortal med skruv eller bara hoppa upp och ned – en studsmatta är riktigt roligt och ger bra träning både för stora och små. När du ska köpa en studsmatta är det viktigt att tänka på säkerheten. Kantskyddet ska ge stötdämpning och skydda den som hoppar från att skada sig. Säkerhetsnät är ett måste -studsmattor du köper hos XXL har detta som standard- så att man inte riskerar att falla ned från studsmattan. En stabil ram, bra fjädring och en slitstark hoppduk ger den bästa hoppupplevelsen och sörjer för din säkerhet. Kom ihåg att man inte bör vara mer än två personer som hoppar samtidigt för att minska risken för kollisioner.

Hitta din inre balans med slack-line

Har du två träd med lite avstånd emellan kan du spänna upp en slack line mellan dessa och öva dig på att balansera. Har du inte två träd kan du spänna upp linan med hjälp av ett medföljande stativ.

Trädgårdshäng med hängmatta och en bok

Du behöver inte dra iväg långt hemifrån för att få glädje av din hängmatta. Häng upp den i trädgården, antingen mellan två träd eller på ett stativ. Ta med en favoritbok, filt eller en sovsäck och njut en stund!

Sätt nya trixrekord med en fotboll

Allt du behöver är en boll och lite fantasi. Lär dig några nya trix att imponera med – kolla in några av världens bästa trixare i sociala medier för inspiration eller träna upp din precision mot en husvägg eller med hjälp av en rebounder. Öva också på att göra dina vändningar ännu bättre.

Leta fram trädgårdsspelen

Krocket, kubb eller kanske boccia? När våren börjar komma är trädgårdsspel något att komma igång med. Du kan också bygga ditt eget spel. Bygg ett torn med hjälp av plåtburkar och använd en boll (eller snöboll om det fortfarande är snö ute) för att försöka få ned burkarna.

Tälta i trädgården

Att slå upp ett tält i trädgården är en säker vinnare för både stora och små! Sov en natt med både toalett och den egna, trygga sängen i närheten om det skulle bli lite kallt eller läskigt. Har du inget tält? Inga problem, använd en presenning. Är det uppehåll kan man till och med sova under bar himmel.

close icon

Välkommen till vår nya e-handel! Klicka här för att gå tillbaka till gamla xxl.se

Bli medlem i XXL Reward - få poäng på alla köp

Få personliga erbjudanden och poäng på alla köp!