BOOTFITTING

Bootfit 1

BOOTFITTING - FÅ SPECIALANPASSADE ALPINA PJÄXOR AV XXL

De flesta av oss har en eller annan gång fått skiddagen förstörd av smärta i fötterna när vi åker skidor. Om du har upplevt detta kan du naturligtvis ha fel storlek på pjäxan. Läs mer om hur du väljer rätt storlek på alpina pjäxor här, men det finns också stor sannolikhet för att du har ett problem med dina fötter som påverkar hur pjäxan passar på foten. Detta kan bero på ojämnheter på foten, broskbildning, klämda nerver, dålig blodcirkulation, gamla skador eller andra anledningar. Detta i sin tur kan leda till domningar, smärta i tårna, trycksmärta på speciella punkter eller generell ömhet och blåmärken. Det viktiga är att de flesta av dessa problem kan lösas genom enkel bootfitting!

"Boot fitting" betyder i praktiken indviduell tillpassning av den alpina pjäxan. De flesta alpina pjäxor har många komponenter som kan justeras för att få den att passa din fot exakt. Om du har problem med antingen foten eller pjäxan rekommenderar vi dig att besöka skidavdelningen i ett av våra varuhus. Där kan vi hjälpa dig att anpassa skalet och innerskon i pjäxan eller få ordna en tillpassad sula.

Tillpassning av inläggssulor

Det enklaste knepet för att få en bättre passform på pjäxan är skaffa en specialanpassad sula. En sula anpassad till din fot har den primära funktionen att hålla foten på plats i pjäxan. Detta gör att du undviker att foten glider omkring inne pjäxan, något som kan påverka din skidåkning. Detta gör också att du får en minskad trötthet i ryggen, benen och fötterna. Det eliminerar också problemet med att fotbågen blir platt som kan göra att pjäxan känns både för kort och för smal. Genom att stabilisera foten får du också bättre kraftöverföring till skidan, bättre precision och det är lättare att åka skidor med god balans. Dessutom ökar komforten avsevärt! Vi rekommenderar alla skidåkare, nybörjare som experter, att använda en tillpassad sula vid skidåkning. Vi erbjuder specialanpassning av sulor från BootDoc ​​i alla våra butiker. Läs mer om BootDoc ​​här.

"Boot fitting" - specialanpassning av innerskon och skalet

För att anpassa pjäxan till din fots anatomi/utformning används värmebehandling i en specialanpassad ugn som finns på skidavdelningen i alla XXL varuhus. När värmeprocessen är klar så sätts pjäxorna på foten i några minuter. Nu kommer det uppvärmda skalet och innerskon att anpassa sig till din fot, och efter nedkylning har du en pjäxa som passar anatomiskt perfekt till din fot. Denna tillpassningen håller över flera säsonger. Skulle du behöva göra processen på nytt, på grund av ändringar av formen på din fot, så är det också möjligt. Processen med värmebehandling kan göras flera gånger för att skapa mer utrymme, men när pjäxan har utvidgats så kan den inte återgå helt till sin ursprungliga form.

Pjäxans bredd har lika mycket att säga som längden när det gäller att få en bra passform. Pjäxor kommer vanligtvis i tre olika passformer - smal, medel och bred. En pjäxa där bredden är korrekt justerad över fotbladet och vristen kommer naturligtvis att vara mer bekväm, men ger också mycket bättre precision i skidåkningen. Genom att värma pjäxan kan man ändra pjäxans bredd en hel del millimeter. Till exempel kan en pjäxa från Salomon eller Atomic bli upptill 6 mm bredare över lästen (framfoten) och 5-10 mm bredare över ankeln. Detta innebär att en medelbredd pjäxa (cirka 100 mm) lätt kan tillpassas en person med en bredare fot och ge en skräddarsydd känsla och passform till foten. Läs mer om alpina pjäxors bredd här. Förutom att ändra pjäxans bredd kan du också skapa extra plats på speciellt "ömma" punkter på foten för att skapa extra utrymme på rätt plats. Det görs med ”padding” som sätts över fotens ömma punkter innan du kliver ned i pjäxan efter värmebehandlingen. Det skapar extra utrymme för dessa ömma punkterna.

Förutom att ändra formen på pjäxans skal och innerskon så att det passar dig perfekt, finns det också många andra sätt att göra justeringar, som att justera spännen för att skapa mer eller mindre plats till foten och vaden. Det går också att ändra överskalets framåtvinkel på vissa modeller som gör att du kan tillpassa pjäxan utifrån din skidstil.

Hur lång tid tar processen?

Processen med uppvärmning, tillpassning och nedkylning tar bara 10-15 minuter! Om ytterligare anpassning är nödvändig kommer det naturligtvis att ta lite längre tid. Vår personal ger sig inte förrän du har en pjäxa som ger dig en fantastisk skidupplevelse!

Efter nedkylningen, vänta 3 timmar innan du använder pjäxorna.

Hur mycket kostar bootfitting?

Om du köper pjäxor från oss så får du bootfitting-tjänster helt gratis! Om du redan har köpt alpinutrustning någon annanstans kostar bootfitting 149 SEK.

Välkommen till vår nya e-handel! Klicka här för att gå tillbaka till gamla xxl.se

Denna webbplats använder cookies.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Genom att anmäla dig godkänner du våra avtal och villkor för e-postutskick.