Denna webbplats använder cookies Jag accepterar
All Sports United

Kundservice

Nordens största sportbutik

Leverans

- snabba fria leveranser

Din vara levereras inom 1-4 dagar. Fri frakt vid köp av varor för över 499:-*

PostNord

Läs mer

Betalning

- säkra betalningar

Delbetala 3-36 mån, online- betalning, kontokort / kreditkort och på faktura.

Klarna

Läs mer

Retur & byte

- fri retur & fria byten

Du får 365 dagars öppet köp* från köpdatumet med fri retur och byte.

365 dagar

Läs mer

Registrera dig

- senaste nyheterna

Du får personliga nyheter och förmåner för dig och dina nära och kära vänner.

Nyhetsbrev

Läs mer

Guider / Klädavdelningen / Materialguider & skötselråd / Gore-Tex®

Gore-Tex®

TopBanner.jpg

 

GORE-TEX® produkter - varaktigt vatten- och vindtäta med optimal andningsförmåga.

På den här sidan har vi samlat information i text och bilder om allt du behöver veta om Gore-tex. Se hur plaggen och olika konstruktioner är uppbygda och läs om alla fördelar. Längst ned hittar du även en länk till skötselråd för Gore-tex som bör följas för att få ditt plagg att hålla så länge som möjligt.

Vad gör Gore-Tex® -membranet så bra?

Gore-Tex® -membranet består av över nio miljarder mikroskopiska porer. Porerna är ca 20 000 gånger mindre än en vanlig vattendroppe, men samtidigt 700 gånger större än en vattenångs-molekyl. Det gör att regndroppar inte klarar av att tränga in genom membranet utifrån, medan vattenånga i form av svett och fukt från din hud, släpps ut.

Vattenpelaren på Gore-Tex® -produkterna varierar, men alla plagg ligger långt över gränsen för vad som räknas som vattentätt. På de mest avancerade plaggen uppger Gore-Tex® själva att vattenpelaren ligger på minimum 28 000 mm.

Därmed är du skyddad mot vatten och vind, samtidigt som fukten innifrån släpps ut, så att du håller dig torr och känner dig komfortabel.

 

gtx_hangtag_690,3.jpg

 

Ytterplaggstekniker

Plagg tillverkade med GORE-TEX® Active-material har extremt god andningsförmåga - det tyg som har bäst andningsförmåga av alla GORE-TEX®- material och passar utmärkt för dagsaktiviteter som ger hög fåpuls, även i dåligt väder.

goretex active.png

 

Plagg tillverkade med GORE-TEX® Pro-tyg i tre lager är vattentäta och vindtäta med extremt god andningsförmåga. Maximalt slitstarka och idealiska för extrem och långvarig användning i extrema väderförhållanden.

gore-tex pro.png

2-lagerskonstruktion: I den här konstruktion fästs GORE-TEX®-membranet endast vid yttertyget, vilket gör plagget idealiskt för en rad olika utomhusaktiviteter. Fördel: det separata fodret på insidan ger plagget bättre komfort och fler användningsområden. Den här konstruktionen kan kombineras med isolering som håller användaren torr och varm.

2 algers.png

 

3-lagerskonstruktion: Till skillnad från 2-lagerskonstruktionen fästs GORE-TEX®-membranet i den här konstruktionen vid både yttertyget och fodret. Fördel: ingen rörelse mellan lagren, vilket innebär mindre slitage och bättre hållbarhet.

3 lagers.png

Läs mer här: GORE-TEX® Teknologier
Klicka dig in på länken ovan för att läsa ännu mera!

Källa:
Gore-Tex® (http://www.gore-tex.se/sv-se/teknologi/gore-tex-membran)

Guider
Toppen på sidan