Denna webbplats använder cookies Jag accepterar
All Sports United

Kundservice

Nordens största sportbutik

Leverans

- snabba fria leveranser

Din vara levereras inom 1-4 dagar. Fri frakt vid köp av varor för över 499:-*

PostNord

Läs mer

Betalning

- säkra betalningar

Delbetala 3-36 mån, online- betalning, kontokort / kreditkort och på faktura.

Klarna

Läs mer

Retur & byte

- fri retur & fria byten

Du får 365 dagars öppet köp* från köpdatumet med fri retur och byte.

365 dagar

Läs mer

Registrera dig

- senaste nyheterna

Du får personliga nyheter och förmåner för dig och dina nära och kära vänner.

Nyhetsbrev

Läs mer

Guider / Träning & Hälsokost / Träningsredskap / CrossTraining

CrossTraining


Intensitet, fart, styrka, kondition, koordination och balans. En populär träningsform som på allvar har etablerat sig de senaste åren är CrossTraining. CrossTraining går ut på att utföra varierande övningar under hög intensitet där syftet är att träna kroppen så allsidigt som möjligt.

De flesta som tränar CrossTraining gör det i grupp i en så kallad box som är specialanpassad för intensiv cirkelträning. Utövarna pressar och pushar varandra att ta ut sig till max i boxen, där det finns all nödvändig utrustning som du ofta inte hittar på de vanliga gymmen. Det centrala i crosstraining är dagens WOD (workout of the day) som innebär att du utför ett bestämt pass som varierar kraftigt från dag till dag. Alla möjliga träningsformer blandas, till exempel löpning, simning, rodd, kettlebells, skivstänger, styrka med kroppen, bildäck, helt enkelt alla redskap som gör att kroppen ansträngs.   

I crosstraining är det bra med ett par särskilda träningsskor, dessa är anpassade för att passa alla olika delar som crosstraining innehåller.
Skorna bör ha en låg nivåskillnad mellan tå och häl för att ge en stabilitet vid tunga lyft samt bra kontakt med underlaget. Eftersom att crosstraining också innebär en hel del hopp, rodd, snabba spurter, klättring eller lyft i olika miljöer, är crosstrainingskorna också extra slitstarka. Skorna är flexibla och anpassade för utövaren ska kunna utföra övningar på tå, i ett vridmoment eller stillastående. Träningsskorna är speciellt anpassade för att ge ett bra grepp för ytor inomhus, men de går också fint att använda utomhus.

Crosstraining är till för alla. Det spelar ingen roll vilken nivå du ligger på när du börjar med Crosstraining, det är enkelt att anpassa träningen så att den passar just dig. Det är viktigt att poängtera att när du börjar träna Crosstraining så ska du gärna ta hjälp av en instruktör som vet exakt hur övningarna ska utföras för att minimera skaderisken. En hel del övningar är nya för gemene man och det gäller att veta hur de ska utföras. Förhoppningsvis kommer du snabbt bli biten av träningsformen och utmana dig själv till att utvecklas! 

Guider
Toppen på sidan