Isoforce 9051.8 Tato Dura, badmintonracket, BLACK

999:-

Produktbeskrivningarrow down icon
Högkvalitativt badmintonracket med ett medelstyvt skaft. Tyngdpunkten ligger nära rackethuvudet vilket ger en suverän kombination av snabbhet och precision.

Isoforce 9051.8 är ett utmärkt racket till dig som vill ha ett toppracket.

Dess skaft är en centimeter längre för att maximera kraft och hastighet. Det är också 0,5 mm mindre i diameter vilket ger en lättare vikt och mindre luftmotstånd.

Specifikationer:
- Material: Ultra carbon4 förstärkt med kevlar
- Styvhet: Medium

Övriga detaljer:
- En cm längre skaft än normalt
- Slank skaftdesign
- Balans nära rackethuvudet
Storleksguidearrow down icon

Talbot Torro Guide Badmintonracketar

När du skall välja ett racket för att spela badminton med så är det några saker som är viktigare att tänka på än andra, det vi framförallt tänker på då är vikt, balans och styvhet.

Vikt

Vikten på en badmintonracket är som oftast mellan 80 - 90 gram tunga. Det finns modeller sgår ner mot 70 grams vikt. En motionsspelare kan med fördel ha en lite tyngre racket då de upplevs mer stabila medan de duktigare spelarna fort väljer lättare badmintonracketar som är mer lättmanövrerade och det underlättar vid snabbare spel.

Balans

Förutom racketens vikt så påverkar balansen dess prestanda. Det finns tre indelningar vad gäller balans; Head Heavy (framtungt), Head Light (lätt i rackethuvudet – den mesta vikten i nedre delen av racketen) samt Even balance där vikten är jämnt fördelad. Ett badmintonracket som är framtungt ger bättre fart i bollen vilket är perfekt för hårt slående spelare. Nackdelen med denna typ av racket är att den kan kännas långsam och svår att manövrera. Är du en spelare som prioriterar en flexibel racket för snabbt spel är det ett bättre val att köpa en racket med en lägre balans (Even balance/Head Light).

Styvhet

Det viktigaste du bör tänka på när du skall köpa ny badmintonracket är styvheten. De flesta tävlingsmodeller är styva, vilket betyder att de är svåra att böja/flexa. Är du motionär så kan det vara svårt att ha den hastigheten i svingen som behövs för att utvinna flex i racketen. Med detta sagt bör du inte köpa en för avancerad racket om du är motionär.

Medan motionärer får ut mer fart av en mindre styv badmintonracket så bör duktiga spelare välja en styvare variant. En styvare racket erbjuder mer kontroll genom att den böjer sig mindre vilken ger mindre påverkan vid bollträff. Duktiga spelare kan oftast generera den fart som behövs vilket gör att de söker den kontroll och spelkänsla som en styv racket erbjuder.

close icon

Välkommen till vår nya e-handel! Klicka här för att gå tillbaka till gamla xxl.se

close icon

Denna webbplats använder cookies.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Genom att anmäla dig godkänner du våra avtal och villkor för e-postutskick.