Bushido Smart trainer, cykelrulle, Grå

5 000:-

Bushido Smart trainer, cykelrulle, Grå

5 000:-

Produktbeskrivningarrow down icon

Bushido är en interaktiv Smart cykelrulle, med en oerhört kraftfull motståndsenhet. Den elektriska motorbromsen, med ett maximalt motstånd på 1 400 Watt, ger en jämn och fin tramprörelse, även i branta uppförsbackar. Bushido är extremt användarvänlig.

I stället för att träna med en cykeldator på styret, kan du ansluta Bushido direkt till olika Tacx Cycling-appar. Om du dessutom vill följa träningen via datorn kan du köpa till Upgrade Smart. Bushido laddar sig själv, vilket gör att den är helt trådlös och inte kräver någon strömkabel. Precis som andra Smart-rullar använder Bushido ANT+ och Bluetooth® Smart-teknologi för att kommunicera med den anslutna enheten. Du kan fästa din surfplatta eller smartphone på styret med fästet Tacx Bracket for Tablets. Det säljs som extrautrustning.

ANSLUTNING TILL DATOR
Har du en Bushido, men vill få ut mer av träningen än vad Tacx-apparna kan erbjuda? Om du kopplar cykelrullen till en dator kan du använda programmet Tacx Trainer Software 4 Advanced.

I stället för en surfplatta eller smartphone använder du då datorn för att justera motstånd och läsa av prestationsdata. Dataprogrammet erbjuder till exempel längre filmer i HD- eller Blu-ray-kvalitet. Motståndet på bakhjulet justeras automatiskt i uppförs- och nedförsbackar medan du cyklar.

För att ansluta Bushido Smart till en Windows-dator behöver du Upgrade Smart. Paketet innehåller Tacx Trainer Software 4 Advanced, en kontrollbox för styret och en ANT+-antenn.

TRÄNING UTAN ELEKTRONISKA HJÄLPMEDEL
När Bushido Smart inte är ansluten till en smartphone, surfplatta eller dator, fungerar den som en "flytande" cykelrulle. Det innebär att den justeras progressivt. När du ökar hastigheten ökar motståndet och tvärtom. Så det går att använda Bushido Smart helt utan elektroniska hjälpmedel.

Eftersom Bushido inte kräver någon ström, kan den användas var som helst och när som helst. Även när du inte har med dig din smartphone.


ELEKTRISK MOTORBROMS
Motorbromsen är den mest avancerade motståndsenheten, som ger den mest realistiska cykelupplevelsen. Motståndet styrs dynamiskt, beräknas ständigt och justeras för att skapa ett naturligt vägmotstånd.

Vid beräkning av motståndet tillämpas alla de faktorer som en cyklist utsätts för på vägen, för att ge en så realistisk känsla som möjligt. Cykelrullen tar hänsyn till luft- och rullmotstånd, lutning uppför/nedför, vikt, lufttryck, vindstyrka, temperatur, höjdmeter, tröghet och bromsegenskaper. Motståndet beräknas hundratals gånger per sekund för att ge en äkta cykelkänsla.

Tacx cykelrullar har en dynamisk styrning av bromskraften. Andra cykelrullar använder ett svänghjul för att passera dödpunkten, men Tacx cykelrullar justerar hela tiden motståndet, för att ge en så naturlig cykelupplevelse som möjligt. Tack vare det dynamiska bromssystemet blir virtuella klättringar riktiga utmaningar.

LED-LAMPOR
Motorbromsen är utrustad med LED-lampor som rör sig i takt med din trampfrekvens. De röda lamporna lyser när effekten är hög. När effekten är låg lyser de gröna lamporna.

CADENCE/TRAMPFREKVENS
Bushido fungerar utan trampfrekvenssensor. Trampfrekvensen registreras genom variationer av kraft på pedalerna och fångas upp av interna elektroniska sensorer med extremt hög precision.

Specifikationer:
- Programvara: PC med Tacx Cycling app
- Motstånd: Elektrisk motor
- Max motstånd: 1 400 Watt
- Realistisk stigning: 15 % (vid en totalvikt på 75 kg)
- Sprintkraft: 750 Watt
- Motstånd: 60 kg (Svänghjulseffekten: Ju högre vikt, desto mer realistisk cykelupplevelse.)
- Passar till: Apple iPad 3 och senare, iPhone 4S och senare, iPod Touch 5, Android 4.3 och senare.

close icon

Välkommen till vår nya e-handel! Klicka här för att gå tillbaka till gamla xxl.se

close icon

Denna webbplats använder cookies.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Genom att anmäla dig godkänner du våra avtal och villkor för e-postutskick.