Wilson Guide Squashracketar

Vikt

Vikten på en squashracket ligger i intervallet 115-170 gram på de flesta modeller. En dyrare racket är oftast lättare då det krävs mer avancerat material för att kunna tillverka de. Squashracketar som väger 150-170 gram är därmed oftast lite billigare. En lättare racket erbjuder mer känsla, flexibilitet och manövrerbarhet och vänder sig till duktiga spelare som kan generera farten i slagen själva. Motionärer kan ofta uppfatta lätta racketar som ostabila, det är därför en fördel för en ny spelare att välja en tyngre racket som kommer att hjälpa till med farten i spelet.

Styvhet

Styvheten på racketen påverkar dess målgrupp. En styvare racket passar oftast duktiga spelare både när det gäller kontroll och fart i spelet. Duktiga spelare kan oftast generera behövlig fart själva i svingen och får med en styv racket den stabilitet och spelkänsla man efterfrågar. Det är lättare att kontrollera en mjukare racket vilket gör att denna typ av racket oftast passar motionärer.

Balans

Förutom racketens vikt påverkar balansen dess spelegenskaper. Det finns tre indelningar vad gäller balans; Head Heavy (framtungt), Head Light (lätt i rackethuvudet – den mesta vikten i nedre delen av racketen) samt Even balance där vikten är jämn över racketen. Ett squashracket som är framtungt ger en bättre fart i bollen vilket är perfekt för hårt slående spelare. Ifall att man är en spelare som prioriterar en flexibel racket för snabbt spel är det ett bättre val att köpa en racket med en lägre balans (Even balance/Head Light).

close icon

Välkommen till vår nya e-handel! Klicka här för att gå tillbaka till gamla xxl.se

Bli medlem i XXL Reward - få poäng på alla köp

Få personliga erbjudanden och poäng på alla köp!