Dunlop Guide Squashbollar

När du spelar squash är det flera saker som du måste ta hänsyn till. Squashbollen finns i flera olika varianter som är indelade i hastighet och studs.

Väljer du fel squashboll i förhållande till din prestationsnivå så kommer detta att påverka din utveckling som spelare. När det gäller squashbollar så används det sig av ett pricksystem/färgsystem för att visa på vilka egenskaper bollen har.

Det gäller att använda sig av en boll som är anpassad efter spelarna. Squashbollarna skiljer sig åt i storlek och hur mycket de studsar.

Blå boll

Nybörjare eller unga juniorer bör välja en blå boll.

Den studsar mycket och är tolv procent större. Detta gör att spelarna har mer tid på sig att träffa squashbollen och det skapas därmed längre och bättre bolldueller, något som i sin tur ger en roligare och effektivare träning.

Den blå bollen behöver inte värmas upp så länge för ge en bra studs. Andra bollar som är gjorda för bättre spelare behöver värmas upp under en längre tid för att ge en bättre studs.

Röd boll

De röda bollarna passar de som har passerat nybörjarstadiet. Den bollen är mindre och har kortare flygtid än den blå bollen, vilket innebär att den studsar lite mindre och kräver lite mer precision och styrka än när du spelar med en blå boll.

Gul boll

När man har kommit sig vidare från nybörjarstadiet och har fått ett högre tempo i spelet så bör man gå över till en boll med gul prick.

Den squashbollen behöver värmas upp ordentligt och studsar mindre än den röda och blå bollen, vilket gör att du behöver mer träffsäkerhet och ett större tempo i ditt spel.

Dubbelgul boll

De allra bästa använder helst bollen med två gula prickar. Den studsar minst och är därför den mest svårspelade bollen, här gäller det att du har ett mycket högt tempo i ditt spel för att kontrollera denna bollen.

Denna bollen är den enda som är godkänd för tävlingsspel enligt World Squash Federation.

close icon

Välkommen till vår nya e-handel! Klicka här för att gå tillbaka till gamla xxl.se

close icon

Denna webbplats använder cookies.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Genom att anmäla dig godkänner du våra avtal och villkor för e-postutskick.